Promisiunea Greciei de a adăposti 30.000 de imigranţi va fi îndeplinită până pe 15 martie

Grecia îşi va îndeplini în termen de o săptămână promisiunea de a adăposti 30.000 de imigranţi şi refugiaţi, a declarat, luni, un purtător de cuvânt al Guvernului, citat de Reuters online.

199 afișări
Imaginea articolului Promisiunea Greciei de a adăposti 30.000 de imigranţi va fi îndeplinită până pe 15 martie

Promisiunea Greciei de a adăposti 30.000 de imigranţi va fi îndeplinită până pe 15 martie (Imagine: Mediafax Foto/ Hepta)

"Până în data de 13 martie sau cel târziu 15 martie, deci într-o săptămână, promisiunile Greciei privind capacitatea de primire a imigranţilor vor fi mai mult decât îndeplinite", a declarat George Kyritsis, un purtător de cuvânt al Guvernului, pentru postul de televiziune Greek Skai.

"Vom dispune de o capacitate de cel puţin 37.400 de locuri de primire pe data de 15 martie, comparativ cu numărul de 30.000, pentru care ne-am angajat", a mai spus el.

Grecia a reprezentat principalul punct de intrare în Europa pentru mai mult de un milion de oameni care au ajuns pe acest continent din Turcia, fugind de conflictele din Orientul Mijlociu.

Ca parte a unui plan UE aprobat anul trecut, Grecia s-a angajat să deschidă centre pentru a adăposti 30.000 de refugiaţi până la finalul anului 2015, ONU urmând să asigure alte 20.000 de locuri.

În luna februarie, Uniunea Europeană (UE) a acordat Atenei un termen de trei luni pentru a-şi rezolva problemele în domeniul controlului frontierelor, Grecia riscând altfel o suspendare din zona Schengen pentru o perioadă de până la doi ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici