Austria solicită Germaniei să impună cote maxime pentru refugiaţi

Cancelarul Austriei, Werner Faymann, a solicitat Germaniei să stabilească o limită clară privind numărul de solicitanţi de azil pe care îi va accepta pentru a contribui la diminuarea fluxului de imigranţi din Europa, relatează agenţia de presă Reuters.

534 afișări
Imaginea articolului Austria solicită Germaniei să impună cote maxime pentru refugiaţi

Austria solicită Germaniei să impună cote maxime pentru refugiaţi

"Germania trebuie să impună un număr-limită de refugiaţi pe care se pregăteşte să-i transfere din Siria şi Turcia pe teritoriul său. Germania trebuie să clarifice situaţia, în caz contrar, refugiaţii vor continua să se îndrepte spre Germania", a declarat, duminică, Faymann, citat de ziarul Kurier.

"Dacă luăm în considerare statisticile Austriei, Germania ar putea stabili o cotă maximă de 400.000 de refugiaţi. Atâta timp cât Germania nu va face acest lucru, este clar ce se va întâmpla. Refugiaţii vor continua să creadă că vor putea să se îndrepte (spre Germania)", a explicat cancelarul austriac.

În Germania, anul trecut s-au înregistrat peste 1,1 milioane de solicitări de azil.

Austria a impus luna trecută cote zilnice pentru imigranţii clandestini, permiţând 3.200 de sosiri pe zi, decizie care a fost criticată de Comisia Europeană şi de organizaţii pentru protecţia drepturilor omului.

În Austria, o ţară cu o populaţie de 8,5 milioane de locuitori, au fost înregistrate 90.000 de solicitări de azil anul trecut. Din această cauză, guvenul austriac a stabilit la începutul anului în curs un număr-limită de 37.500 de astfel de solicitări.

Faymann a explicat că în cadrul summitului UE-Turcia organizat luni, la Bruxelles, ar trebui să hotărască trei chestiuni: îmbunătăţirea cooperării dintre UE şi Turcia în privinţa combaterii reţelelor de trafic de persoane şi a deportării imigranţilor ale căror solicitări au fost respinse, reducerea fluxului de imigranţi din Europa şi convenirea unui sistem pentru statele UE în acord cu Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi privind preluarea imigranţilor din taberele de refugiaţi din Turcia.

Într-un interviu separat acordat duminică ziarului Oesterreich, ministrul austriac al Apărării, Hans Peter Doskozil, a anunţat că Austria nu va mai accepta sistemul de cote obligatorii pentru repartizarea a 160.000 de imigranţi din Grecia în statele membre, sistem adoptat de UE în luna septembrie a anului trecut.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici