Proteste în Tunisia împotriva unei eventuate întoarceri a unor terorişti din Irak, Siria sau Libia

Aproximativ o mie de tunisieni au manifestat duminică în centrul capitalei Tunis faţă de o eventuală întoarcere în ţară a unor terorişti, relatează Le Figaro.

881 afișări
Imaginea articolului Proteste în Tunisia împotriva unei eventuate întoarceri a unor terorişti din Irak, Siria sau Libia

Proteste în Tunisia împotriva unei eventuate întoarceri a unor terorişti din Irak, Siria sau Libia

Tunisia are peste 5.000 de cetăţeni care sunt membri ai organizaţiilor teroriste în străinătate, în special în Irak, Siria sau Libia, potrivit grupului de lucru al ONU privind utilizarea mercenarilor. Pe de altă parte, Guvernul tunisian susţine că numărul acestora este mai mic de 3.000.

Ţinând în mână steaguri ale Tunisiei, protestatarii au defilat pe strada Habib Bourguiba cântând imnul naţional înaine de a-şi manifesta furia, în special împotriva partidului islamist Ennahda şi a liderului acestuia Rached Ghannouchi.

"Tunisienii trebuie să primească asigurări prin intermediul unei adevărate voinţe politice care afişează în mod clar refuzul unei întoarceri a acestor criminali", a spus Shahnez Mili, un funcţionar de 33 de ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici