Proteste violente la Bagdad. Manifestanţii au pătruns cu forţa în biroul premierului Haider al-Abadi. Sute de persoane au fost rănite

Manifestanţi care îl susţin pe liderul şiit irakian Moqtada al-Sadr au pătruns vineri, cu forţa, în biroul premierului irakian Haider al-Abadi.

1342 afișări
Imaginea articolului Proteste violente la Bagdad. Manifestanţii au pătruns cu forţa în biroul premierului Haider al-Abadi. Sute de persoane au fost rănite

Proteste violente la Bagdad. Manifestanţii au pătruns cu forţa în biroul premierului Haider al-Abadi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Mii de manifestanţi au avut confruntări cu forţele de ordine la intrarea în Zona Verde, un perimetru securizat din Bagdad în care se află instituţii guvernamentale şi sedii ale ambasadelor, informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Sute de persoane au fost rănite în confruntări cu forţele de ordine, zeci având răni grave.

Agenţii serviciilor de securitate au folosit gaze lacrimogene şi au tras focuri de armă pentru dispersarea protestatarilor.

Potrivit unor surse, unii protestatari au reuşit să pătrundă cu forţa în biroul premierului Haider al-Abadi.

Manifestanţii, simpatizanţi ai liderului şiit Moqtada al-Sadr, solicită reforme structurale.

Pe fondul violenţelor, autorităţile irakiene au decis impunerea unor restricţii de circulaţie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici