Putin a obţinut aproape 100 la sută din voturi în Cecenia dar sub 50 la sută la Moscova. Rezultatele noului preşedinte al Rusiei în alte regiuni

Vladimir Putin, câştigător al alegerilor prezidenţiale cu aproape 64 la sută, a obţinut rezultate extraordinare în unele zone ale ţării, respectiv aproape 100 la sută din voturi în Cecenia, dar nu a depăşit pragul de 50 la sută la Moscova, potrivit ultimelor rezultate publicate luni.

216 afișări
Imaginea articolului Putin a obţinut aproape 100 la sută din voturi în Cecenia dar sub 50 la sută la Moscova. Rezultatele noului preşedinte al Rusiei în alte regiuni

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax foto/AFP)

APROAPE 100 LA SUTĂ ÎN CECENIA

În Cecenia, Vladimir Putin a obţinut 99,76 la sută din voturi. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut scoruri cuprinse între 0,02 şi 0,03 la sută din voturi.

În celelalte republici din Caucazul rus, regiune instabilă afectată de o rebeliune islamistă armată, Putin a obţinut, ca de obicei, scoruri record: 92 la sută în Inguşetia, 92,8 la sută în Daghestan şi 91,36 la sută în Karaceaevo-Cerkesia.

100 LA SUTĂ ÎNTR-O CIRCUMSCRIPŢIE DIN VESTUL RUSIEI

În satul Gordeevski, din regiunea Briansk, Vladimir Putin a obţinut 100 la sută din voturi (faţă de 65,77 la sută la nivelul regiunii).

90 LA SUTĂ ÎN REPUBLICA TUVA, ÎN SIBERIA

În republica Tuva, Putin a obţinut 90 la sută din voturi, zdrobindu-i pe cei doi adversari si săi, Ghennadi Ziuganov, liderul partidului comunist (4,3 la sută) şi miliardarul Mihail Prohorov (1,98 la sută din voturi).

În Siberia, Putin a obţinut cel mai prost scor al său în Irkuţk, de 55,4 la sută din voturi.

La alegerile legislative din decembrie, partidul său, Rusia Unită, a înregistrat unul dintre cele mai proaste rezultate ale sale din această regiune, câştigând doar 34,93 la sută din voturi.

PESTE 80 LA SUTĂ ÎN MORDOVIA ŞI TATARSTAN

Vladimir Putin a obţinut 87 la sută şi, respectiv, 83 la sută în aceste regiuni de la sud de Moscova, unde a înregistrat scoruri foarte bune şi la prezidenţialele din 2004 (91,35 la sută şi 83 la sută).

MAI PUŢIN DE 50 LA SUTĂ ÎN CAPITALĂ

La Moscova, Putin a obţinut doar 47 la sută din voturi, faţă de 68,6 la sută la alegerile prezidenţiale din 2004.

El a fost urmat de miliardarul Mihail Prohorov (cu aproximativ 20 la sută), nou-venit pe scena politică, pentru care a votat clasa de mijloc din marile oraşe.

"În 20 de birouri de vot, Prohorov s-a clasat pe primul loc", a declarat vicepreşedintele comisiei electorale de la Moscova, Aleksandr Bobicev.

SCOR BUN LA SANKT-PETERSBURG DAR ÎN SCĂDERE NETĂ

În oraşul său natal, Sankt-Petersburg, al doilea ca mărime din Rusia, Putin a obţinut 58,7 la sută din voturi, un scor inferior celor precedente: la scrutinele prezidenţiale din 2000 şi 2004 el a obţinut 62 şi, respectiv, 75 la sută din voturi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici