Raiduri ale poliţiei germane asupra unor apartamente unde s-ar afla susţinători ai grupării teroriste Stat Islamic

Poliţia din Germania a efectuat, marţi dimineaţă, mai multe raiduri simultane la diferite adrese din zece landuri unde s-ar afla presupuşi susţinători ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, relatează agenţia DPA.

6838 afișări
Imaginea articolului Raiduri ale poliţiei germane asupra unor apartamente unde s-ar afla susţinători ai grupării teroriste Stat Islamic

Raiduri ale poliţiei germane asupra unor apartamente unde s-ar afla susţinători ai Stat Islamic

Sute de poliţişti au fost implicaţi în raiduri la peste 200 de apartamente şi birouri aparţinând organizatorilor şi susţinătorilor grupării salafiste "Adevărata Religie", au declarat pentru DPA, surse din cadrul securităţii. Forţele de securitate susţin că aproximativ 140 de membri ai grupării au plecat din Germania în Siria şi Irak pentru a deveni membri Stat Islamic.

Raidurile, care au avut loc simultan la ora locală 06.30 (07.30, ora României), s-au desfăşurat în landurile din vestul Germaniei şi în Berlin.

Majoritatea raidurilor au avut loc în landul Hessa, inclusiv 14 în oraşul Frankfurt. În Renania de Nord-Westfalia şi Bavaria au avut loc 35 de raiduri.

Raiduri au mai avut loc şi în landurile Saxonia Inferioară, Baden-Wuerttemberg, Schleswig-Holstein, Renania-Palatinat, Hamburg şi Bremen.

Salafiştii cred în interpretarea tradiţională a islamului, bazată pe legea sharia.

Biroul federal german pentru Protecţia Constituţiei acuză gruparea "Adevărata Religie" de glorificarea juhadului şi a unor atacuri teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici