RAPORT: Mii de români şi bulgari părăsesc Germania în fiecare lună pentru a reveni acasă

Mii de români şi bulgari părăsesc Germania în fiecare lună, revenind în ţara de origine, arată date oficiale prezentate de publicaţia germană The Local.

6069 afișări
Imaginea articolului RAPORT: Mii de români şi bulgari părăsesc Germania în fiecare lună pentru a reveni acasă

RAPORT: Mii de români şi bulgari părăsesc Germania în fiecare lună pentru a reveni acasă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În ultimii doi ani, aproximativ 200.000 de bulgari şi români au părăsit Germania, conform datelor oferite de Oficiul Federal pentru Statistici (Destatis).

Majoritatea românilor şi bulgarilor nu rămân mai mult de câţiva ani în Germania, explică analistul Jochen Oltmer, profesor la Universitatea Osnabrück.

"În multe cazuri este vorba de studenţi care vin doar pentru două semestre sau de profesionişti care vin pentru câţiva ani, după care se întorc acasă", subliniază Oltmer.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici