Raportul de evaluare al Adinei Vălean a fost publicat. Cum a răspuns candidata României la întrebările din Parlamentul UE

Adina Vălean a răspuns "satisfăcător" la întrebările adresate la audierile parlamentare şi poate îndeplini sarcinile de comisar european pentru Transporturi, arată raportul de evaluare prezentat de Parlamentul Uniunii Europene.

1927 afișări
Imaginea articolului Raportul de evaluare al Adinei Vălean a fost publicat. Cum a răspuns candidata României la întrebările din Parlamentul UE

Raport de evaluare: Vălean poate îndeplini sarcinile încredinţate comisarului UE pentru Transporturi

"Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural al Parlamentului European, a efectuat pe 14 noiembrie audierea Adinei-Ioana Vălean, comisar-desemnat, care, având un rezultat pozitiv al procedurii de nominalizare, va fi responsabilă de Transporturi. Pe 13 noiembrie 2019, Comisia pentru Transporturi şi Turism, în conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 2 al Anexei VII, a primit o scrisoare a Comisiei pentru Afaceri Juridice referitoare la verificarea declaraţiei de interese financiare a Adinei-Ioana Vălean. Înaintea audierii, Parlamentul i-a trimis comisarului-desemnat o listă de întrebări scrise. Comisia a notat că Adina-Ioana Vălean a răspuns satisfăcător la acele întrebări", afirmă, în raportul de evaluare, Karima Delli, preşedintele Comisiei PE pentru Transporturi şi Turism.

Printre ideile expuse la audieri, Adina-Ioana Vălean a asumat angajamente în favoarea reducerii treptate şi eliminării emisiilor de dioxid de carbon din economia europeană până în anul 2050, privind construirea unei infrastructuri de alimentare cu combustibili alternativi, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de lucru şi egalităţii de gen, în sensul dezvoltării unui Sistem Inteligent al Transporturilor şi diminuării numărului victimelor accidentelor rutiere.

"În conformitate cu Regula 125 a Regulamentului procedural şi cu Articolul 4 al Anexei VII, coordonatorii pentru Transporturi reprezentând o majoritate de două-treimi în cadrul Comisiei au aprobat că Adina-Ioana Vălean, comisar-desemnat, este calificată atât pentru a fi membră a Colegiului comisarilor, cât şi pentru îndeplinirea sarcinilor încredinţate", precizează Karima Delli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Taguri:
ue,
politică,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici