Rata de credibilitate a cancelarului Angela Merkel este de 64 la sută

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, se bucură de o credibilitate de 64 la sută, cel mai înalt nivel din ultimii doi ani, conform unui sondaj.

169 afișări
Imaginea articolului Rata de credibilitate a cancelarului Angela Merkel este de 64 la sută

Angela Merkel (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Conform celui mai recent sondaj efectuat de postul public ARD, cancelarul este a doua personalitate politică preferată de germani, fiind devansată de ministrul Finanţelor, Wolfgang Schäuble, care are o credibilitate de 65 la sută.

Liderii opoziţiei, Peer Steinbrück şi Frank-Walter Steinmeier, ocupă abia poziţiile patru şi cinci la capitolul credibilitate, cu 55 la sută.

De altfel, 69 la sută dintre persoanele intervievate apreciază că Angela Merkel este "un bun cancelar", 85 la sută cred că reprezintă bine Germania în lume, iar 55 la sută apreciază că se comportă ca un politician "partizan".

Rata de credibilitate a preşedintelui Christian Wulff (CDU), afectat de un scandal politico-financiar, este de 33 al sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici