Rata inflaţiei în Marea Britanie a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii

Rata inflaţiei în Marea Britanie a atins 5,4% în decembrie 2021, cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii, pe fondul majorărilor de preţuri în domeniul energiei şi industriei alimentare, informează cotidianul The Guardian.

611 afișări
Imaginea articolului Rata inflaţiei în Marea Britanie a atins cel mai ridicat nivel din ultimele trei decenii

Sursa foto: Profimedia

Conform datelor anunţate miercuri de Oficiul britanic pentru Statistici (ONS), inflaţia a ajuns la 5,4% în decembrie 2021, acesta fiind cel mai ridicat nivel de după anul 1992.

Banca Angliei (BoE), instituţia bancară centrală din Marea Britanie, este supusă presiunilor pentru a aduce inflaţia la nivelul optim de 2%, după ce a părut să subestimeze presiunile majorărilor de preţuri în ultimul an.

Comitetul de Politică Monetară al Băncii Angliei se va reuni la începutul lunii februarie şi ar putea decide majorarea dobânzii de referinţă de la 0,25% la 0,5%.

Preţurile la energie, alimente, haine şi servicii au crescut în ultimul an în Marea Britanie, pe fondul blocajelor din reţelele internaţionale de aprovizionare şi după o serie de programe de stimulare economică şi asistenţă socială în cursul pandemiei. Conform specialiştilor, există riscul ca inflaţia să depăşească 6% în aprilie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici