Războiul din Ucraina, ziua 417. 130 de prizonieri de război ucraineni se întorc acasă / Atacurile Rusiei în regiunea Mykolaiv au ucis doi adolescenţi / De Paşte, sub bombardamente. Ucrainenii ciocnesc ouă şi zic "Hristos a Înviat" pe front

3303 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 417. 130 de prizonieri de război ucraineni se întorc acasă / Atacurile Rusiei în regiunea Mykolaiv au ucis doi adolescenţi / De Paşte, sub bombardamente. Ucrainenii ciocnesc ouă şi zic "Hristos a Înviat" pe front

FOTO Andriy Yermak / Telegram

UPDATE 23:00 Bulgaria ar putea interzice importurile de cereale ucrainene, după interdicţiile din Polonia şi Ungaria

Ministrul interimar al agriculturii din Bulgaria, Yavor Gechev, a declarat pe 16 aprilie că Bulgaria va lua în considerare o interdicţie asupra importurilor de cereale din Ucraina, ca urmare a unei decizii similare luate de alte două ţări din UE, Polonia şi Ungaria.

Potrivit acestuia, această măsură ar trebui să "protejeze interesele Bulgariei, mai ales când o astfel de restricţie a fost deja introdusă de alte două state".

Gechev a adăugat că vor fi prea multe cereale în ţară "dacă nu vom lua măsuri adecvate".

UPDATE 22:30 Ministrul chinez al apărării s-a întâlnit cu Putin

Li Shangfu, noul ministru chinez al Apărării, recent numit, a vizitat Rusia în prima sa vizită oficială în străinătate, la 16 aprilie, şi s-a întâlnit cu dictatorul rus Vladimir Putin.

Rusia a căutat să obţină arme şi tehnologie chinezească pentru a-şi impulsiona războiul împotriva Ucrainei.

Potrivit lui Shangfu, cooperarea dintre cele două state în domeniul militar "se dezvoltă foarte bine, ceea ce are un mare impact asupra securităţii globale şi regionale".

Shangfu a precizat că a "ales în mod special Rusia" pentru a "sublinia natura specială şi importanţa strategică" a relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

UPDATE 20:45 Poliţia de Frontieră a doborât o dronă Shahed în regiunea Harkov

O dronă Shahed-136 a fost doborâtă de către serviciul ucrainean de pază a frontierei de stat deasupra regiunii Harkov la 15 aprilie.

Drona de fabricaţie iraniană, care zbura adânc în teritoriul ucrainean, a fost doborâtă cu arme de foc automate, potrivit raportului Gărzii de Frontieră din 16 aprilie.

Potrivit unui raport al Statului Major General, Forţele Aeriene ale Ucrainei au doborât şi un avion rusesc Su-25 pe 15 aprilie.

UPDATE 19:30 Ucraina vorbeşte despre numărul soldaţilor ucraineni ucişi

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov, a declarat că numărul total al victimelor militare ucrainene este "mai mic decât numărul celor ucişi de cutremurul din Turcia".

"Avem victime, bineînţeles, pentru că suntem în război. Dar acestea sunt critic mai mici decât cele ruse", a declarat Reznikov pentru ziarul spaniol La Razon, adăugând că Rusia îşi foloseşte soldaţii drept "carne de tun".

UPDATE 16:00 O persoană rănită în urma unui atac rusesc asupra regiunii Sumî

Forţele ruse au lansat o bombă asupra unei pensiuni psihoneurologice din regiunea Sumî din nordul Ucrainei, rănind o femeie de 70 de ani, a anunţat Parchetul General la 16 aprilie.

Clădirea a fost grav avariată în urma atacului aerian, lăsându-i pe cei 167 de pacienţi fără un acoperiş deasupra capului, a precizat raportul.

Regiunea Sumî, care a fost ocupată parţial în prima fază a invaziei Rusiei, a fost supusă unui bombardament constant, aproape zilnic.

UPDATE 14:15 Aproximativ doi-trei ani vor fi necesari pentru repararea completă a pagubelor provocate clădirilor şi infrastructurii din Harkov, a declarat primarul Ihor Terekhov

UPDATE 14:00 130 de prizonieri de război ucraineni se întorc acasă din captivitatea rusească, de Paştele ortodox

130 de prizonieri de război ucraineni s-au întors acasă din captivitatea rusă de Paştele Ortodox, a anunţat duminică şeful biroului preşedintelui, Andriy Yermak.
 
„Chintesenţa sărbătorii de Paşte este speranţa”, a scris Yermak. „Este exact ceea ce au simţit rudele prizonierilor, care îi aşteptau de atâta timp”.
 
Printre prizonierii eliberaţi se numără soldaţi, personal al marinei, angajaţi ai Serviciului Special de Transport de Stat, poliţişti de frontieră şi membri ai gărzilor naţionale, a scris Yermak.
 
Aceştia au fost capturaţi în timpul luptelor din apropierea oraşelor Soledar, Bakhmut, Zaporizhzhia şi Kherson.
 
Pe10 aprilie, alţi 100 de ucraineni au fost eliberaţi în timpul unui schimb de prizonieri, inclusiv 80 de bărbaţi şi 20 de femei. Aproape jumătate dintre prizonierii de război eliberaţi suferiseră răni grave, erau bolnavi sau fuseseră torturaţi.
 

UPDATE 11:25 Statul Major General: Ucraina a doborâ un avion rusesc Su-25

UPDATE 8:00 Atacurile Rusiei în regiunea Mykolaiv au ucis doi adolescenţi

UPDATE 5:50  - Guvernator: Rusia lansează un „atac masiv” asupra regiunii Zaporojia

Forţele ruse au lovit regiunea Zaporijia peste noapte, pe 16 aprilie, de Paştele Ortodox, a declarat guvernatorul regiunii, Yurii Malashko.

 

UPDATE 4:40  - Ungaria interzice temporar importul de produse agricole ucrainene 

În urma deciziei Poloniei, Ungaria a blocat temporar şi importurile de cereale ucrainene, seminţe şi alte produse agricole pentru a-şi proteja piaţa internă, a declarat ministrul maghiar al Agriculturii Istvan Nagy.


UPDATE 2:50  - Rusia atacă la sfârşitul zilei de 15 aprilie, regiunea Sumy şi Cernihiv

Un atac aerian rus a rănit un civil în regiunea Sumi la sfârşitul zilei de 15 aprilie. Armata rusă a lovit şi o întreprindere din regiunea Cernihiv, provocând un incendiu.

UPDATE 1:58  - Obuzul Rusiei de Kostiantynivka din regiunea Doneţk a fost rănit trei

Forţele ruse au bombardat Kostiantynivka cu artilerie pe 15 aprilie, a declarat Anastasiia Miedviedieva, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale din regiunea Doneţk, pentru presa ucraineană Suspilne.

UPDATE 12:54 - Forţele ruse bombardează trei comunităţi din regiunea Sumi

Forţele ruse au atacat comunităţile Bilopillia, Velyka Pysarivka şi Yunakivka, a declarat Administraţia Militară a Regiunii Sumi pe 15 aprilie.

 

Ştirea iniţială - Zelensky solicită garanţii de securitate înainte de summitul NATO

În discursul său de seară, preşedintele Volodymyr Zelensky a spus că poziţia statelor membre cu privire la garanţiile de securitate ar trebui să fie suficient de ambiţioasă pentru a asigura securitatea în Europa.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici