LIVE-TEXT   Războiul din Ucraina, ziua 140. Alertă aeriană în toată ţara / Zelenski: Rusia „nu are curajul” să recunoască înfrângerea. Trupele ruseşti au bombardat districtul Nykopolskyy. Accident rutier pe bulevardul Nauky din Harkov. Negocierile dintre delegaţiile Turciei, Rusiei, Ucrainei şi ONU au început

  • Zelenski: Rusia „nu are curajul” să recunoască înfrângerea.
  • UE şi Rusia au ajuns la un acord privind mărfurile de tranzit către regiunea Kaliningrad
  • Accident rutier pe bulevardul Nauky din Harkov: instanţa îl condamnă pe străinul care a lovit pietoni, un cetăţean egiptean.
  • 349 de copii au murit în Ucraina de la începutul războiului, potrivit unei publicaţii ucrainene.
  • Negocierile dintre delegaţiile Turciei, Rusiei, Ucrainei şi ONU pe tema cerealelor au început la Istanbul cu uşile închise.
24789 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 140. Alertă aeriană în toată ţara / Zelenski: Rusia „nu are curajul” să recunoască înfrângerea. Trupele ruseşti au bombardat districtul Nykopolskyy. Accident rutier pe bulevardul Nauky din Harkov. Negocierile dintre delegaţiile Turciei, Rusiei, Ucrainei şi ONU au început

Facebook, Володимир Зеленський

 

UPDATE 23:00 Cel puţin cinci civili au fost ucişi în ultimele 24 de ore în timpul atacurilor din Ucraina, anunţă autorităţile ucrainene, potrivit Sky News

Bombardamentele ruseşti asupra Ucrainei au ucis cel puţin cinci civili şi au rănit alţi 18 în ultimele 24 de ore, a anunţat miercuri biroul preşedintelui ucrainean.
 
Cele mai multe decese au avut loc în provincia Doneţk, care a devenit centrul luptelor actuale.
Oraşul Bakhmut s-a confruntat cu bombardamente deosebit de intense, a declarat şeful administrativ din Doneţk, Pavlo Kyrylenko.
 
În provincia Luhansk, pe care forţele ruse şi separatiste au cucerit-o aproape în totalitate, guvernatorul Serhiy Haidai a declarat că soldaţii ucraineni luptă pentru a păstra controlul asupra a două sate.
Haidai susţine că ruşii „transformă în mod deliberat Donbasul în cenuşă, iar pe teritoriile capturate nu va mai rămâne niciun om".
 
UPDATE 21:00 Artileria rusă a tras şi asupra oraşului Harkov, în nord-estul Ucrainei, iar guvernatorul regional, Oleg Syniehubov, a acuzat forţele ruseşti că încearcă să „terorizeze civilii". 
 
️UPDATE 19:00 Corpul unui alt ucrainean mort, găsit sub dărâmături în Chasov Yar - numărul total al victimelor impactului rusesc asupra blocului de locuinţe a crescut la 48
 
 
UPDATE 18:00 La Pavilionul Kalender s-a încheiat întâlnirea în patru dintre delegaţiile militare ale Ministerului Apărării Turciei, Federaţiei Ruse şi Ucrainei şi delegaţia Naţiunilor Unite privind transportul în condiţii de siguranţă a cerealelor şi a produselor alimentare care aşteaptă în porturile ucrainene pe mare 
 

UPDATE 15:40 Alertă aeriană declarată în toată Ucraina

Alerta nu este doar în regiunea Herson şi în Crimeea anexată. În regiunea Lugansk, conform unui serviciu special de avertizare, alarma va dura mai mult decât în ​​alte regiuni.
 
În acest moment, sunt cunoscute două atacuri asupra regiunii Zaporizhia - unul dintre ele este într-o întreprindere industrială fără nume din oraş. 
 

UPDATE: Bombardarea regiunii Nikolaev - 28 de lovituri, cinci morţi

În dimineaţa zilei de 13 iulie, ruşii au lansat 28 de lovituri asupra diferitelor aşezări din regiunea Nikolaev, în urma cărora cel puţin cinci civili au fost ucişi, a spusŞeful adjunct al Biroului Preşedintelui, Kirill Timoshenko, în Telegram.

UPDATE: Negocierile dintre delegaţiile Turciei, Rusiei, Ucrainei şi ONU pe tema cerealelor au început la Istanbul cu uşile închise, transmite corespondentul RIA Novosti.

UPDATE: Ruşii ar putea fi interzişi de la Wimbledon în 2023

Dacă autorităţile ruse continuă să desfăşoare operaţiuni militare în Ucraina, tenismenii ruşi ar putea fi suspendaţi de la participarea la turneul de la Wimbledon, potrivit tabloidul britanic Daily Mail. Potrivit Daily Mail, deciziile ATP (Asociaţia profesioniştilor din tenis) sau WTA (Asociaţia de tenis feminin) nu pot afecta poziţia finală a lui Wimbledon.

UPDATE: Germania va opri importurile de cărbune din Rusia de la 1 august, importurile de petrol din 31 decembrie

Germania va înceta să cumpere cărbune rusesc pe 1 august, iar petrol rusesc pe 31 decembrie. Acest lucru a fost anunţat de ministrul adjunct al finanţelor al Germaniei, Joerg Kukis, la o conferinţă de la Sydney. Potrivit acestuia, Rusia a furnizat Germaniei 40% din cărbune şi 40% din petrol.

UPDATE: 349 de copii au murit în Ucraina de la începutul războiului

Despre aceasta scrie „Adevărul ucrainean” publicând datele de la biroul Procurorului General al Ucrainei. Publicaţia arată că vorbim doar despre cei ale căror nume au fost confirmate.
 
De la începutul războiului, 652 de copii au fost răniţi. Majoritatea victimelor se aflau în regiunile Doneţk şi Harkov
 
Dintre cele mai recente cazuri: un băieţel de 9 ani a murit după ce a lovit o clădire rezidenţială din oraşul Chasov Yar. Pe 12 iulie, un băiat de 2 ani şi un adolescent de 17 ani au fost răniţi în oraşul Seversk.

UPDATE: Accident rutier pe bulevardul Nauky din Harkov: instanţa îl condamnă pe străinul care a lovit pietoni.

Judecătoria districtului Shevchenkivskyy a emis un verdict în cazul accidentului rutier de mare amploare de pe bulevardul Nauky. Cetăţeanul egiptean a fost condamnat la şase ani de închisoare, potrivit NewsRoom.

UPDATE: Forţele ruseşti au lansat două lovituri asupra Kramatorsk

Primarul Oleksandr Goncharenkoo a declarat că su fot vizate o zonă industrială şi o uzină de gaz natural lichefiat. 

Potrivit ultimelor informaţii, nu există victime. 

UPDATE: Trupele ruseşti au bombardat districtul Nykopolskyy de două ori în timpul nopţii.

Comunităţile Chervonohoryivka şi Mirivka au fost, de asemenea, afectate.

O linie electrică din satul Chervonohryhorivka a fost tăiată, ceea ce a lăsat fără curent electric Chervonohryhorivka însăşi şi două sate, însumând aproximativ 6.000 de gospodării.

UPDATE: Kievul atacă cu rachete o zonă controlată de Rusia în sudul Ucrainei

Ucraina a lansat atacuri cu rachete cu rază lungă de acţiune asupra forţelor ruse din sudul Ucrainei şi a distrus un depozit de muniţii, a declarat armata sa, în timp ce Rusia continuă să lovească estul ţării, scrie Reuters.

️UPDATE - UE şi Rusia au ajuns la un acord privind mărfurile de tranzit către regiunea Kaliningrad, Bruxelles-ul furnizând un document care "satisface pe deplin" Moscova.

 

Zelenski: Rusia „nu are curajul” să recunoască înfrângerea

Zelenski spune că Rusia „nu are curajul” să admită înfrângerea în Ucraina şi avertizează forţa militară de ocupaţie că nu este în siguranţă „ pe pământul ucrainean”. 

Zelenski a mai adăugat:

Ne aşteaptă un drum cu adevărat dificil. Toată lumea înţelege asta. Dar este şi clar că ceea ce ne aşteaptă este succesul statului nostru. Când milioane de oameni muncesc sincer pentru victorie, rezultatul va fi inevitabil.
Şi ştiţi, dintr-un motiv oarecare, rar am mulţumit oamenilor obişnuiţi care lucrează în Ucraina. Care stau aici, indiferent de ce. Care îşi fac meseria în fiecare zi. Cu credinţă în Ucraina, cu credinţă în biruinţă. Acum vreau să vă mulţumesc tuturor. Vă mulţumesc că v-am primit. Mulţumim că sunteţi alături de Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici