LIVE-TEXT   Războiul din Ucraina, ziua 606. Trupele ruse folosesc noi tactici. Zelenski vizitează bazele militare aflate în sudul ţării / Penurie de drone după restricţiile impuse de China

  • Casa Albă cere 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina
  • Presa rusă: Putin vizitează baza militară din Rostov-pe-Don după călătoria în China
  • Daunele produse mediului ucrainean de către Rusia se ridică la aproape 60 de miliarde de dolari
19098 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 606. Trupele ruse folosesc noi tactici. Zelenski vizitează bazele militare aflate în sudul ţării / Penurie de drone după restricţiile impuse de China

Володимир Зеленський, Facebook

UPDATE - Britanicii instruiesc specialişti ucraineni 

Specialiştii ucraineni din energie, apă, transport şi sectoare academice vor urma un program de pregătire cu inginerii regali ai armatei britanice pentru a proteja infrastructura critică de atacurile ruseşti în această iarnă, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie pe 22 octombrie.

 

UPDATE Penurie de drone

Dronele au avut un efect profund asupra războiului din Ucraina, fiind folosite în cantităţi mari de ambele părţi. Decizia Chinei de a impune restricţii asupra exporturilor îi îngrijorează pe ucraineni.

Multe dintre dronele folosite sunt fabricate pentru comerţ în China şi cumpărate de pe raft, iar noile provizii sunt vitale din cauza numărului mare de drone pierdute în lupte.

Dar există indicii privind o reducere a numărului de drone şi piese chinezeşti disponibile atât pentru Ucraina, cât şi pentru Rusia.

UPDATE - Serviciul Vamal: O treime din ajutorul umanitar care se presupune că a fost trimis unităţilor militare „a dispărut” 

Aproximativ o treime din ajutorul umanitar pentru armata ucraineană nu a ajuns la aproximativ 200 de unităţi militare cărora le-ar fi fost destinat după vămuire, a raportat Serviciul Vamal de Stat.

UPDATE - Ruşii atacă un oficiu poştal

Un oficiu poştal din regiunea Harkov a fost atacat cu rachete de către ruşi. În urma raidului, şase oameni au decedat iar alţi 14 au fost răniţi.

UPDATE - Biden: Succesul Ucrainei şi Israelului împotriva agresorilor este vital pentru securitatea naţională a SUA

Preşedintele american Joe Biden le-a reamintit cetăţenilor americani pe 21 octombrie: ,,continuarea sprijinului pentru Ucraina şi Israel rămâne vitală în special pentru SUA", numind-o o chestiune de securitate naţională.

Ştirea iniţială - Forţele ruse folosesc noi tactici

Trupele ruse îşi adaptează tacticile săpând tuneluri pentru a lansa atacuri din mai aproape de poziţiile ucrainene şi folosind vehicule telecomandate fără pilot, a declarat Anton Kotsukon, purtătorul de cuvânt al Brigăzii 110 Mecanizate Separate, pe 21 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici