Războiul din Ucraina, ziua a 69-a. Azovstal, luată cu asalt. ONU: evacuarea civililor de la Mariupol a fost „un succes”. Macron a vorbit două ore la telefon cu Putin. Rusia a efectuat bombardamente în oraşul ucrainean Lviv

  • Volodimir Zelenski l-a acuzat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov de antisemitism după ultimele sale declaraţii.
  • Cancelarul Olaf Scholz refuză să meargă în vizită la Kiev.
  • Rusia face progrese minime în Donbas
  • Evacuarea civililor prinsi in Mariupol va fi reluata marti, 3 mai
  • ONU: evacuarea civililor de la Mariupol a fost „un succes”.
  • Macron a vorbit două ore la telefon cu Putin.
  • Oficiali ucraineni: Rusia a efectuat bombardamente în oraşul ucrainean Lviv.
20901 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua a 69-a. Azovstal, luată cu asalt. ONU: evacuarea civililor de la Mariupol a fost „un succes”. Macron a vorbit două ore la telefon cu Putin. Rusia a efectuat bombardamente în oraşul ucrainean Lviv

Sursa- Hepta

UPATE 22:00 Ruşii au deportat aproape 40.000 de persoane din Mariupol în Rusia sau în regiunile controlate de Rusia, a anunţat primarul oraşului asediat, potrivit CNN.

UPDATE 21:00 Armata rusă a atacat, marţi seară, poziţii din oraşul Lviv, situat în vestul Ucrainei, afirmă oficiali ucraineni, raportând întreruperi ale alimentării cu electricitate după bombardamente.

UPDATE 20:00 Avionul „Doomsday”, care îi aparţine lui Putin şi care îi permite să continue să conducă Rusia dacă izbucneşte un război nuclear, a fost văzut zburând în apropiere de Moscova. Rusia spune că acesta va fi prezentat la parada de Ziua Victoriei, pe 9 mai, dar nu a mai fost folosit din 2010.

UPDATE 19:00 Macron a vorbit două ore la telefon cu Putin

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a transmis omologului său francez, Emmanuel Macron, că Moscova vrea să continue negocierile cu Ucraina, deşi a denunţat lipsa de seriozitate a părţii ucrainene.

Vladimir Putin i-a cerut lui Emmanuel Macron, în cursul conversaţiei de marţi, care a durat mai mult de două ore, ca Occidentul să nu mai furnizeze armament Ucrainei, acuzând Kievul că nu este "serios" în negocieri.

UPDATE 18:00 Un purtător de cuvânt al ONU a anunţat că evacuarea civililor din Mariupol a fost „un succes". O operaţiune a ONU şi a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii a avut ca scop principal scoaterea femeilor şi copiilor din oţelăria Azovstal.

UPDATE 17:00 Cel puţin nouă civili au fost ucişi în timpul bombardamentelor din Doneţk şi cinci persoane au fost rănite în atacuri asemănătoare din regiunea Nikolaiev anunţă oficialii ucraineni.

UPDATE 16:00 Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a emis, marţi, un decret care prevede sancţiuni împotriva statelor care au adoptat măsuri "inamicale" în contextul invaziei militare ruse în Ucraina, o referire la sancţiunile masive impuse de Occident.

UPDATE 15:00 Rusia are „coliziuni” tot mai dese cu Israel, o ţară care, la începutul războiului, s-a declarat dispusă să găzduiască, la Ierusalim, negocieri de pace

Scandalul a început de la declaraţiile ministrului de Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, care a spus că Hitler avea şi origini evreieşti. AICI, detalii

UPDATE 14:50 Germania sprijină Suedia şi Finlanda pentru a adera la NATO

Finlanda şi Suedia pot conta pe sprijinul Germaniei dacă decid să adere la NATO. Aşa a declarat cancelarul german Olaf Scholz, care a întâlnit premierele celor două ţări, Magdalena Andersson şi Sanna Marin. „Este clar pentru noi că, dacă aceste două ţări decid că vor să adere la NATO, atunci pot conta pe sprijinul nostru”, a spus Scholz, citat de presa germană. Cancelarul a subliniat apoi că decizia privind apartenenţa ar trebui luată în mod independent de cetăţenii celor două state.

UPDATE 14:40 Michel, din Grecia: sancţiuni iminente ale UE asupra petrolului rusesc

„Sunt încrezător că Consiliul va impune noi sancţiuni în viitorul apropiat Rusiei, „în special petrolului”, a afirmat preşedintele Consiliului European, Charles Michel, vorbind la inaugurarea, la Alexandroupoli, a unui nou terminal GNL care din nord-estul Greciei va ajuta Europa şi Balcanii de Vest să reducă dependenţa de energia rusă. „Războiul Rusiei împotriva Ucrainei a avut şi va continua să aibă consecinţe grave asupra securităţii în UE şi în lume”, a adăugat Michel, subliniind că obiectivul UE „este simplu: trebuie să spargem maşina de război rusească”.

UPDATE 14:30 Încă un manager de la Gazprom a fost găsit mort

UPDATE 14:20 Atacurile din Doneţk, bilanţul morţilor creşte la 9

Numărul morţilor din atacurile care au lovit regiunea de est Doneţk în această dimineaţă a crescut la 9, susţine Sky News. Au fost înregistrate bombardamente în Avdiivka şi şi în Vuhledar. Mai multe persoane au murit în atacurile ruseşti asupra oraşului Lyman din est, a declarat guvernatorul regiunii Pavlo Kirilenko.

UPDATE 14:00 Situaţie grea în Herson, unde ruşii le-au tăiat oamenilor internetul, iar la televizor rulează propaganda rusească

UPDATE 13:40 Primarul Mariupol, 11 autobuze cu civili evacuaţi dispăruţi

„Doar trei dintre cele 14 autobuze de evacuare care transportă refugiaţi de la Mariupol, în regiunea Doneţk, au ajuns pe teritoriul controlat de guvernul ucrainean”, în timp ce celelalte 11 autobuze au „dispărut”, spune primarul, citat de presa ucraineană.

UPDATE 13:30 Macron îl sună pe Putin la prânz

Preşedintele francez Emmanuel Macron va avea o conversaţie telefonică cu omologul său rus Vladimir Putin la prânz, susţin surse din Elysée. Este primul schimb între cei doi de la sfârşitul lunii martie şi primul de când Macron a fost reales.

UPDATE 13:10 Vugledar a fost bombardat, 3 victime civile

Vugledar, Doneţk bombardat. Două femei şi un bărbat de 42 de ani care au mers acolo să bea apă au fost împuşcaţi şi ucişi. Trupurile lor au fost îngropate pe terenul de joacă de lângă cimitir. Aceştia vor fi identificaţi la sfârşitul ostilităţilor. 

UPDATE 13:00 Moscova împotriva Israelului: Sprijină regimul neo-nazist de la Kiev

Disputa dintre Rusia şi Israel continuă. „Am fost atenţi la declaraţiile antiistorice ale şefului Ministerului de Externe israelian Yair Lapid, care explică pe deplin cursul actualului guvern israelian în sprijinul regimului neo-nazist de la Kiev”, a postat pe Twitter Ministerul de Externe de la Moscova. , referindu-se la afirmaţiile lui Lapid conform cărora „a da vina pe evrei pentru antisemitism este rasism flagrant”. Originea evreiască a preşedintelui Zelensky „nu este o garanţie a protecţiei împotriva neonazismului rampant din ţară”, continuă el.

UPDATE 12:40 Peste 59.000 de oameni şi aproape 15.000 de vehicule au ieşi ieri din Ucraina pe la graniţa de vest

Ieri, 2 mai, peste 59.000 de persoane şi aproape 15.000 de vehicule au traversat graniţele de vest ale Ucrainei cu Uniunea Europeană şi Moldova, după cum relatează mai multe mass-media ucrainene, inclusiv Mbc Ucraina. Peste 29.000 de oameni în total au părăsit Ucraina aseară: 18.000 dintre ei au trecut graniţa în Polonia, restul au mers în Slovacia, Ungaria, România şi Moldova. Între timp, 30.000 de oameni au sosit în Ucraina, dintre care peste 27.000 ucraineni. Au fost înmatriculate aproape 270 de camioane cu ajutor umanitar.

UPDATE 12:20 Guvernatorul regiunii Luhansk: Rusia va intensifica atacurile în est începând cu 9 mai

Rusia ar putea intensifica bombardamentele asupra regiunii Lugansk începând cu 9 mai. Guvernatorul regiunii, Serhi Gaidai, a spus că planurile Moscovei fac parte din strategia „pământului ars” care vizează obţinerea unei victorii legate de Ziua Victoriei. El a adăugat că forţele ruse vor folosi arme grele, inclusiv artileria şi sistemele de lansare multiple, pentru a încerca să distrugă „totul în calea lor”.

UPDATE 12:00 Moscova: Un hangar din Odesa distrus, conţinea arme furnizate de Occident Kievului

Rachetele supersonice de croazieră ruseşti Oniks au lovit un centru logistic din zona Odesa, prin care au fost livrate arme străine. Vestea, apărută ieri, a fost confirmată astăzi de purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov. Potrivit armatei, au fost distruse dronele Bayraktar TB2, dar şi „muniţia primită din Statele Unite şi ţările europene”.

UPDATE 11:30 Slovacia va cere scutirea de la oprirea ţiţeiului rusesc

Slovacia va cere o scutire de la orice embargo rusesc asupra petrolului convenit de Uniunea Europeană în următoarea rundă de sancţiuni împotriva Moscovei, după cum a declarat Ministerul Economiei din Bratislava, repetată de Reuters. Asta duce la o ruptură în interiorul UE.

Comisia Europeană este de aşteptat să prezinte astăzi guvernelor statelor membre propunerea privind pachetul de sancţiuni împotriva Moscovei, al 6-lea în puţin peste două luni. 

UPDATE 11:20 Kiev: două cadavre cu urme de tortură lângă Mikolaiv

Cadavrele a două persoane cu urme de tortură au fost găsite într-o groapă comună de lângă Mikolaiv, în sudul Ucrainei. În timpul anchetei din satul Novofontanka, poliţia ucraineană care „documentează crimele armatei ruse în timpul ocupaţiei” a găsit „într-o groapă comună trupurile a doi localnici cu urme de răni împuşcate de la foc şi tortură. Unul dintre bărbaţi avea picioarele legate”, explică procuratura, adăugând că în apropiere au fost găsite urme (de trecere, n.d.) ale armatei moscovite, inclusiv fragmente dintr-un pachet tipic de biscuiţi ruşi.

UPDATE 11:10 Pentagon, şeful de stat major rus se afla în Donbass

Pentagonul a confirmat că generalul Valery Gerasimov, şeful de stat major rus, a fost în Donbass. Potrivit Washingtonului, generalul „nu mai este acolo şi s-a întors în Rusia”. „Nu putem confirma informaţiile conform cărora a fost rănit”, a adăugat oficialul, referindu-se la zvonurile din surse ucrainene conform cărora şeful de cabinet a fost rănit într-un atac asupra Izium.

UPDATE 11:00 Americanii au livrat obuziere

Pe frontul asistenţei de securitate de la Kiev, Statele Unite „au predat armatei ucrainene 80 la sută din obuzierele M777”. Acest lucru a fost confirmat într-un briefing de către un înalt oficial al Pentagonului. „Aceasta înseamnă că peste 70, dintr-un total de 90 de obuziere, au fost deja transferate în Ucraina”. „În ceea ce priveşte cele 155 de muniţii, care au însumat 140 de mii de gloanţe, aproximativ jumătate sunt acum în mâinile ucrainenei, iar mai multe sosesc în fiecare zi”.

UPDATE Tinkov: „Criticile mele la adresa Kremlinului? Mi-e teamă pentru familia mea"

„Nu îmi este frică pentru persoana mea. Dar mă tem foarte mult pentru familia mea, dar nu m-am putut abţine să nu mă exprim faţă de guvernul ţării mele”, a declarat pentru Corriere della Sera miliardarul Oleg Tinkov, în vârstă de 54 de ani, unul dintre cei 15 cei mai bogaţi bărbaţi din Rusia (are o avere de 9 miliarde de dolari), care săptămâna trecută, după ce a criticat Kremlinul în diverse interviuri (cel mai recent pentru New York Times), a fost nevoit să-şi vândă participaţia la banca pe care a fondat-o. „Am fost nevoit să mă retrag complet din structura acţionariatului pentru a nu prejudicia banca şi angajaţii acesteia”, spune el.

UPDATE 3 civili ucişi în bombardamentele din Doneţk

Cel puţin 3 civili au fost ucişi într-un bombardament rusesc asupra oraşului ucrainean Vuhledar, în regiunea de est Doneţk. Acest lucru a fost raportat de biroul preşedintelui ucrainean citat de The Guardian.

UPDATE Borrell, alte bănci ruseşti din Swift, cu noi sancţiuni UE

Alte bănci ruseşti „vor părăsi sistemul internaţional de plăţi Swift” după noul pachet de sancţiuni al Uniunii Europene împotriva Rusiei care va afecta şi sectorul energetic. Acest lucru a fost anunţat de Înaltul Reprezentant al UE Josep Borrell, în timpul vizitei sale în Panama. În special, pentru sectorul energetic, „lucrăm la pregătirea unor propuneri de limitare a importurilor de energie din Rusia, în special în ceea ce priveşte petrolul”, a adăugat el.

UPDATE 10:50 Generalul italian Serino: Ruşii luptă ca acum 30 de ani. Fără tehnologie nu poţi câştiga

Generalul Pietro Serino, şeful Statului Major al Armatei, explică ce părere are despre ciocnirea în curs din Ucraina şi, în special, despre strategia Moscovei: „La momentul în care folosirea sistemelor de satelit şi folosirea dronelor nu este echilibrată de cei doi concurenţi”. Pe partea rusă, potrivit generalului, „mai există o utilizare a formaţiunilor de atac în modul clasic, cel pe care îl cunoşteam în anii ’90”.

UPDATE Intelligence Gb: Ruşii nu domină, în ciuda forţelor de modernizare

„Modernizarea echipamentului său fizic nu a pus Rusia în poziţia de a domina Ucraina”, scriu serviciile britanice de informaţii, potrivit cărora „eşecurile în planificarea strategică şi execuţia operaţională nu au făcut posibilă transpunerea puterii numerice într-un avantaj decisiv”. Serviciile de informaţii din Londra amintesc că „bugetul de apărare al Rusiei s-a dublat aproximativ între 2005 şi 2018, cu investiţii în mai multe capabilităţi aeriene, terestre şi maritime de vârf. Din 2008, aceasta a stat la baza vastului program de modernizare militară New Look”.

Armata rusă este acum „semnificativ mai slabă din cauza invaziei Ucrainei”, a declarat Ministerul britanic al Apărării, în ultimul său buletin de informaţii militare.

UPDATE 10:00 Boris Johnson va vorbi astăzi în Parlamentul ucrainean folosind citate din Churchill

Boris Johnson va vorbi astăzi în Parlamentul ucrainean. Va fi primul lider mondial care va face acest lucru de la începutul războiului. BBC relatează că premierul britanic va descrie rezistenţa Ucrainei drept „cel mai bun moment” din ţară, citând unul dintre cele mai faimoase discursuri ale lui Winston Churchill. Mai mult, potrivit presei britanice, Johnson este de aşteptat să anunţe un nou pachet de ajutor militar în sprijinul Ucrainei în valoare de 300 de milioane de lire sterline. 

UPDATE 09:50 Trudeau: Cuvinte ridicole şi inacceptabile din partea lui Lavrov

„Sunt cuvinte ridicole şi inacceptabile, ceea ce a spus ministrul rus de externe este pur şi simplu incredibil”, a zis premierul canadian, Justin Trudeau, care a comentat declaraţiile făcute de Serghei Lavrov cu privire la teoria falsă a originilor evreieşti ale lui Adolf Hitler.

UPDATE 09:30 CIA îi învaţă pe ruşi, folosind Youtube, cum să se conecteze la „dark web”

UPDATE 09:20 Papa Francisc: Putin nu se va opri

Într-un interviu acordat presei italiene, Para Francisc a anunţat că este gata să se vadă cu Putin la Moscova.

UPDATE 09:00 Ungaria, acuzată că „joacă” de partea Rusiei. Ştia despre invazie?

UPDATE 08:30 Copil ucis de bombardamente la Odesa

UPDATE 08:00 Kievul: Ungaria a fost informată în avans despre invazie

Autorităţile maghiare au fost informate în prealabil de către preşedintele rus, Vladimir Putin, cu privire la intenţia sa de a lansa o invazie pe scară largă a Ucrainei, a declarat, potrivit Kyiv Independent, de către şeful Consiliului de Securitate ucrainean, Oleksiy Danilov.

UPDATE 07:30 Incendiu mare după un nou bombardament asupra Azovstal

Forţele ruse au efectuat un nou bombardament puternic asupra fabricii de oţel Azovstal din Mariupol, unde sunt baricadaţi ultimii apărători ai oraşului, iar atacul a provocat un incendiu vast, a comunicat surselor Ukrainska Pravda ale regimentului Azov, ai cărui oameni, se spune, „continuă să deţină poziţii şi să răspundă la atacuri”.

UPDATE 07:00 Biden vizitează fabrica de rachete Javelin, vorbeşte la 21:00

Preşedintele american Joe Biden va vorbi despre „asistenţa de securitate pe care Statele Unite o oferă Ucrainei” la ora locală 14.00 (21.00 în România), după ce va vizita fabrica Lockheed Martin din Alabama, care produce rachetele antitanc Javelin, susţine Casa Albă într-o notă. Vizita la uzină a fost anunţată în urmă cu o săptămână şi confirmată ieri de purtătorul de cuvânt Jen Psaki. În discursul său din Alabama, Biden va insista asupra necesităţii ca Congresul american să aprobe cât mai curând posibil „cererea de finanţare pentru a ajuta Ucraina să continue să respingă cu succes agresiunea rusă şi să se asigure că SUA şi aliaţii noştri se pot completa. stocurile de arme care să le înlocuiască pe cele pe care le-am trimis »la Kiev.

Update 06:11- Italia va urma orientările Comisiei Europene privind plăţile pentru gazele ruseşti, spune premierul italian Mario Draghi.
"Poziţia guvernului cu privire la plăţile în ruble pentru gazul rusesc este aceeaşi cu cea a Germaniei şi Franţei. Vom urma instrucţiunile Comisiei Europene. Nu există nicio diferenţă între Italia şi ceilalţi", a declarat premierul italian.
 
Update 06:00 - Încă 375 de milioane de dolari: Marea Britanie va oferi Ucrainei echipamente de vedere pe timp de noapte, instrumente pentru blocarea navigaţiei prin satelit, drone grele pentru realimentarea trupelor ucrainene şi vehicule blindate pentru oficialii civili.
 
Update 04:26 - Moscova spune că 11.500 de persoane, printre care 1.847 de copii, au fost transportaţi din Ucraina în Rusia
 
Update 03:46- Evacuarea civililor prinşi in Mariupol va fi reluata marţi, 3 mai , a anunţat consiliul local. Într-o actualizare de pe pagina sa oficială de Facebook, oficialii au spus că s-a convenit ca evacuarea civililor să înceapă la 7 dimineaţa, ora locală.
"Este oficial. Evacuare. Cu sprijinul ONU şi al Crucii Roşii pentru mâine s-a convenit evacuarea civililor”, a spus consiliul.
 
Update 03:20 - Rusia face progrese minime în Donbas. Forţele ruse din regiunea Donbas din estul Ucrainei  suferă de o comandă slabă, de moral scăzut şi logistică precară, a declarat un oficial înalt al Departamentului de Apărare al SUA. 
 
Update 02:55 -De la începutul invaziei, Rusia a lansat 2.125 de rachete în Ucraina, susţine Pentagonul. 
Rusia vrea să pună mâna pe Donbass şi să taie accesul Ucrainei de la  Marea Neagră şi Mările Azov, spune jurnalista Anna Malyar. 
 
„Rusia nu renunţă la planurile sale de a ocupa nu numai graniţele geografice ale regiunilor Doneţk şi Lugansk, ci încearcă acum să facă acest lucru în regiunea Harkov, Herson. Scopul lor este de a tăia Ucraina de la mare”, a spus ministrul adjunct al apărării.
 
Update 02:50- Ocupanţii ruşi îşi distrug propriile echipamente pentru a nu se lupta cu apărătorii ucraineni, transmite  SBU. 
„Avem un tanc rămas în regiment.Am spart rezervorul  noi înşine ca să nu mergem.Transporturile blindat sunt în stare gravă”, i-a transmis un soldat rus tatălui său.
 
El spun că nu au pentru ce să lupte. Tatăl său a fost mulţumit la auzul veştii. După cum a explicat tânărul invadator, din cele 10 tancuri de la începutul războiului, doar unul a rămas în unitatea sa. Şi l-au distrus în mod deliberat.
 
"Multumesc lui Dumnezeu! Dezasamblaţi-l, predaţi-l la  fier vechi, obiectivele vor rămâne”, îl sfătuieşte tatăl.
 
Update 02:49-  Sancţiunile nu vor fi ridicate până când Rusia nu va semna un acord de pace cu Ucraina, a declarat Olaf Scholz. „Rusia nu s-a gândit până la final la toată operaţiunea sa din Ucraina. Nu a crezut că Ucraina va rezista aşa. Nu a crezut că îi vom sprijini să reziste atât de mult. Nu vom ridica sancţiunile până când nu va fi un  acord cu Ucraina, şi nu un dictat”, a spus Scholz.

Update 02:43 -Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kirill Budanov, vede două scenarii pentru încheierea războiului cu Federaţia Rusă.

Prima este împărţirea Rusiei în trei sau mai multe părţi. Iar a doua este păstrarea relativă a integrităţii teritoriale a Federaţiei Ruse în cazul unei schimbări în conducerea ţării.
 
"Majoritatea conducerii politico-militar din Rusia ştie acest lucru. Şi de aceea există atât de multe încercări de dialog cu lumea occidentală, în ciuda retoricii oficiale pe care o folosesc cu toţii. Dar cea neoficială este complet diferită: le este frică că-şi vor pierde averile. Şi înţeleg că se va termina foarte repede pentru ei"

Update 02:42 -Ucraina va deschide noi puncte de control la graniţa cu România. Acest lucru ar trebui să reducă sarcina asupra punctelor de control existente în regiunile Cernăuţi şi Transcarpatia.

Update 02:39 -ONU a înregistrat deja peste 3 mii de morţi în rândul civililor din Ucraina. Biroul Înaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului a putut confirma decesul a 3.153 de civili şi rănirea a 3.316 civili. Se subliniază că cifrele reale sunt mult mai mari, întrucât există o întârziere în obţinerea informaţiilor din locurile în care continuă luptele intense.

Update 02:38- Marea Britanie va oferi Ucrainei un pachet de ajutor militar de 300 de milioane de lire sterline, potrivit Downing Street.

Update 00:25 - Preşedintele american Joe Biden vrea să viziteze Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki. Cu toate acestea, conform spuselor ei, nu există astfel de planuri acum. "Vom continua evaluarea", a spus ea.

Update 00:24- Cancelarul german Olaf Scholz nu vrea să meargă în Ucraina din cauza preşedintelui german Frank-Walter Steinmeier.  

Cancelarul german a invocat drept motiv refuzul Kievului de a-l primi pe Steinmeier în aprilie, ceea ce a reprezentat un "adevărat şoc" pentru Germania, a relatat postul german de televiziune Tagesschau.
 
La Kiev se va deplasa conservatorul creştin-democrat Friedrich Merz, liderul opoziţiei germane. 

Update 00:23 - Cehia nu intenţionează să plătească pentru gazul rusesc în ruble şi este pregătită, în anumite condiţii, să renunţe la achiziţiile de petrol din Rusia până la sfârşitul anului, a declarat şeful Ministerului ceh al Industriei şi Comerţului.

Ştirea iniţială - În discursul său nocturn, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a acuzat pe ministrul rus de externe Serghei Lavrov de antisemitism şi că Moscova nu a învăţat lecţiile celui de-al doilea război mondial.

"Ministrul de externe al Rusiei a spus deschis şi fără ezitare că cei mai mari antisemiţi sunt evreii înşişi. Şi că Hitler ar fi avut sânge evreu. Cum s-ar putea spune acest lucru în ajunul aniversării victoriei asupra nazismului? Principalul diplomat al Rusiei dă vina pe poporul evreu pentru crimele naziste. Fara cuvinte".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici