Reacţia Germaniei după rapoartele care arată că un grup pro-ucrainean a sabotat Nord Stream: Ar putea să fi fost o operaţiune sub steag fals

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a avertizat miercuri împotriva acuzaţiilor premature, după apariţia unui raport care indică faptul că un grup pro-ucrainean se află în spatele atacurilor de anul trecut asupra conductelor Nord Stream.

732 afișări
Imaginea articolului Reacţia Germaniei după rapoartele care arată că un grup pro-ucrainean a sabotat Nord Stream: Ar putea să fi fost o operaţiune sub steag fals

"Ar putea la fel de bine să fi fost o operaţiune sub steag fals pusă în scenă pentru a da vina pe Ucraina, o opţiune adusă în discuţie şi în rapoartele din mass-media", a declarat Pistorius într-un interviu acordat postului public de radio Deutschlandfunk.

"Probabilitatea pentru una sau alta este la fel de mare", a spus ministrul, care vorbea la Stockholm, unde se întâlnesc miniştrii apărării din UE.

NYT: Un grup pro-ucrainean ar fi comis atacurile asupra Nord Stream

Un grup pro-ucrainean a comis atacurile asupra gazoductelor Nord Stream, în septembrie 2022, arată rapoarte de analiză ale serviciilor secrete americane, citate de cotidianul The New York Times.

Noi informaţii obţinute de serviciile secrete şi evaluate de oficiali americani sugerează că un grup pro-ucrainean a comis atacul asupra gazoductelor Nord Stream, în septembrie 2022, acesta fiind un pas în plus în sensul determinării responsabilităţii unui act de sabotaj care a generat nedumerire pentru anchetatorii de pe ambele maluri ale Atlanticului.

Oficiali americani afirmă că nu există dovezi că preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, sau colaboratori apropiaţi ai acestuia ar fi implicaţi în operaţiune sau că autorii atacurilor ar fi acţionat la ordinul oficialilor din Administraţia de la Kiev.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici