Reacţia ministrului de Externe german după ce Steinbrück i-a făcut clovni pe Berlusconi şi Grillo

Şeful diplomaţiei germane şi-a exprimat duminică îngrijorarea faţă de prejudiciile cauzate "imaginii bune" a Germaniei în Europa de declaraţiile liderului opoziţiei social-democrate germane Peer Steinbrück, care i-a calificat drept "clovni" pe Silvio Berlusconi şi Beppe Grillo.

256 afișări
Imaginea articolului Reacţia ministrului de Externe german după ce Steinbrück i-a făcut clovni pe Berlusconi şi Grillo

Gudio Westerwelle (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministrul german de Externe Guido Westerwelle a cerut, într-un comunicat, să nu fie pătată "buna imagine a Germaniei în Europa (...) prin remarci depreciative (făcute) doar cu scopul de a marca un punct în materie de politică internă".

"Ar trebui să ne respectăm reciproc (ca europeni), în cazul în care noi, germanii, vrem să negociem cu succes în Europa", a adăugat Westerwelle.

Steinbrück a declarat marţi că Beppe Grillo este "un adevărat clovn de profesie, care nu are nimic împotrivă să fie desemnat ca atare", iar Berlusconi este "un clovn cu o notă specială de testosteron", referindu-se la scandalurile sexuale care l-au afectat pe fostul premier.

După aceste declaraţii, preşedintele italian Giorgio Napolitano, aflat într-o vizită oficială în Germania, a anulat o întâlnire prevăzută miercuri cu Steinbrück.

În urma alegerilor legislative italiene, Mişcarea Cinci Stele (M5S) a lui Beppe Grillo a depăşit toate estimările şi a obţinut 108 de mandate de deputaţi, cu 25,55% din voturile exprimate, plus un mandat din srăinătate, un total de 109 mandate, dintre care 54 în Senat.

În ceea ce îl priveşte pe Berlusconi, plecat de la putere în huiduielile adversarilor săi, în noiembrie 2011, şi afectat de numeroase procese, inclusiv unul pentru relaţii sexuale contracost cu o prostituată minoră, el a înregistrat o revenire spectaculoasă, obţinând 29,18% din voturile exprimate pentru Camera Deputaţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici