Reacţii internaţionale la eliberarea observatorilor OSCE

Guvernul de la Berlin a salutat, sâmbătă, eliberarea observatorilor Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa care erau deţinuţi de insurgenţi proruşi în Ucraina, precizând că observatorii ar urma să ajungă sâmbătă seara în Germania.

233 afișări
Imaginea articolului Reacţii internaţionale la eliberarea observatorilor OSCE

Reacţii internaţionale la eliberarea observatorilor OSCE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt fericit că echipa observatorilor OSCE a fost eliberată", a reacţionat Frank-Walter Steinmeier, şeful diplomaţiei germane.

Ursula von der Leyen, ministrul german al Apărării, a afirmat că în Ucraina a fost trimis un avion care va aduce observatorii în Germania sâmbătă seara.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi militarii ucraineni reţinuţi de insurgenţi proruşi de opt zile în oraşul Slaviansk au fost eliberaţi sâmbătă dimineaţă, a comunicat un diplomat rus.

John Kerry salută eliberarea observatorilor OSCE şi aşteaptă o contribuţie mai mare a Rusiei

Secretarul de Stat american, John Kerry, a exprimat "satisfacţie" pentru eliberarea observatorilor OSCE care erau reţinuţi în Ucraina, însă aşteaptă o contribuţie mai mare din partea Rusiei pentru detensionarea situaţiei, relatează AFP.

"În mod evident, suntem satisfăcuţi că inspectorii OSCE au fost eliberaţi. Este un pas înainte, dar sunt necesare şi alte măsuri pentru diminuarea tensiunilor", a declarat Kerry, precizând că a discutat cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

Observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa şi militarii ucraineni reţinuţi de insurgenţi proruşi de opt zile în oraşul Slaviansk au fost eliberaţi sâmbătă dimineaţă, a comunicat un diplomat rus.

Însă Kremlinul a anunţat că Rusia "a pierdut influenţa" asupra militanţilor proruşi din Ucraina. "Rusia nu ştie ce poziţie să aibă faţă de situaţia din Ucraina. Moscova a pierdut influenţa asupra comunităţilor rusofone din Ucraina şi nu mai poate convinge militanţii să predea armele", a insistat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici