Rebelii hutti au capturat, în sudul Mării Roşii, două nave aparţinând Coreei de Sud şi un remorcher al Arabiei Saudite

Coaliţia pentru lupta împotriva mişcării insurgente hutti, condusă de Arabia Saudită, a anunţat luni capturarea de către membrii reţelei rebele a unui remorcher ce tracta o platformă de foraj aparţinând Coreei de Sud, în sudul Mării Roşii, relatează site-ul agenţiei Reuters.

856 afișări
Imaginea articolului Rebelii hutti au capturat, în sudul Mării Roşii, două nave aparţinând Coreei de Sud şi un remorcher al Arabiei Saudite

Rebelii hutti au capturat, în sudul Mării Roşii, două nave aparţinând Coreei de Sud şi una, Arabiei Saudite

Conform comunicatului transmis de purtătorul de cuvânt al coaliţiei, Turki al-Malki, nava ar fi fost sechestrată duminică de către rebelii înarmaţi, fără a oferi informaţii legate de numărul echipajului aflat la bordul acesteia.

Ministerul de Externe al Coreei de Sud a anunţat capturarea a două dintre navele sale, un remorcher şi o dragă de nisip, fiecare având câte un naţional sud-coreean la bord; alături de care erau alte patru persoane cu naţionalitate necunoscută. Ambele nave aparţineau companiei sud-coreene Woongjin Development.

Complementar, oficialul de la Seul a confirmat capturarea remorcherului aparţinând Arabiei Saudite, care tracta cele două nave ale Coreei de Sud şi care avea la bordul său alte 10 persoane.

Conform unei declaraţii transmise de oficialul hutti Mohammed Ali al-Houthi, gruparea rebelă a capturat o „navă suspectă” în Marea Roşie, iar echipajul acesteia este tratat bine. „Gărzile de coastă din Yemen...verifică să vadă dacă nava aparţine statelor agresive sau Coreei de Sud, caz în care aceasta va fi eliberată după completarea procedurilor legale”, a adăugat oficialul hutti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici