Recep Erdogan: Au fost semnate documentele cu Rusia pentru achiziţionarea sistemelor S-400. Ani de zile Turcia a fost incapabilă să obţină ceea ce vrea de la Statele Unite

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat, marţi, că Guvernele de la Ankara şi Moscova au semnat documentele necesare pentru achiziţionarea din partea Truciei a sistemelor de rachetă ruseşti cu rază lungă de acţiune S-400, potrivit Tass.

4020 afișări
Imaginea articolului Recep Erdogan: Au fost semnate documentele cu Rusia pentru achiziţionarea sistemelor S-400. Ani de zile Turcia a fost incapabilă să obţină ceea ce vrea de la Statele Unite

Recep Erdogan: Au fost semnate documentele cu Rusia pentru achiziţionarea sistemelor S-400

”Am făcut paşi înainte în această privinţă cu Federaţia Rusă. Au fost semnate documentele şi sper că vom vedea căt mai curând rachetele S-400 în ţara noastră. Totodată, vom solicita producerea în comun a acestor sisteme”, a declarat Erdogan.

Preşedintele turc a continuat, spunând că ”ani de zile Turcia a fost incapabilă să obţină ceea ce vrea de la Statele Unite în ceea ce priveşte achiziţionarea sistemelor de rachetă pentru apărare aeriană şi a fost forţată să facă cumpărături. Achiziţionarea acestui sistem este rezultatul căutărilor noastre. Şi Grecia, stat membru NATO, foloseşte sisteme S-300 de ani de zile. De ce SUA au îngrijorări în privinţa noastră?

Generalul Joseph Dunford a declarat recent că achiziţionarea din partea Turciei a sistemelor S-400 ridică semne de îngrijorare la Washington. Erdogan a precizat că nu înţelege de ce SUA se simte îngrijorată deoarece fiecare ţară are dreptul de a efectua orice acţiune pentru a-şi asigura securitatea naţională.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici