Remaniere guvernamentală în Franţa după eşecul electoral al alianţei care îl susţine pe Macron

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a efectuat luni o remaniere a Guvernului condus de premierul Élisabeth Borne, în contextul eşecului în scrutinul parlamentar desfăşurat acum două săptămâni.

652 afișări
Imaginea articolului Remaniere guvernamentală în Franţa după eşecul electoral al alianţei care îl susţine pe Macron

Sursa foto: Profimedia

Ministrul Sănătăţii, Brigitte Bourguignon, învins în scrutinul legislativ, a fost înlocuit cu François Braun, un medic al serviciilor de urgenţă.

Christophe Béchu, care până acum era ministru delegat pentru Colectivităţile teritoriale, a devenit ministru al Tranziţiei Ecologice şi Coeziunii Teritoriale, înlocuind-o pe Amélie de Montchalin, conform cotidianul Le Figaro.

Hervé Berville a devenit secretar de stat privind Afacerile maritime, în locul lui Justine Bénin, care a pierdut locul de parlamentar.

Fostul prefect al regiunii Île-de-France Jean-François Carenco a devenit ministru delegat al Teritoriilor de Peste Mări, succedându-l pe Yaël Braun-Pivet.

Damien Abad, ministrul Solidarităţii, Autonomiei şi Persoanelor cu handicap, vizat de o investigaţie privind agresiuni sexuale, a fost înlocuit cu Jean-Christophe Combe, care până acum era directorul filialei franceze a Crucii Roşii.

Ceilalţi membri ai Guvernului Franţei rămân în funcţii. Preşedintele Emmanuel Macron a fost nevoit să ceară remanierea guvernamentală după ce alianţa proprezidenţială a pierdut majoritatea în Adunarea Naţională. Alianţa Împreună! (centru), care îl susţine pe preşedintele Emmanuel Macron, s-a clasat pe primul loc în scrutinul parlamentar din Franţa, dar nu va avea majoritate, astfel că reformele probabil vor fi blocate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici