Remarcile sexiste la adresa unei jurnaliste i-ar putea aduce demiterea ministrului sârb al Apărării

Ministrul sârb al Apărării, Bratislav Gasici, a pierdut susţinerea premierului Aleksandr Vucici după ce a făcut afirmaţii catalogate drept sexiste la adresa jurnalistelor, informează presa sârbă.

591 afișări
Imaginea articolului Remarcile sexiste la adresa unei jurnaliste i-ar putea aduce demiterea ministrului sârb al Apărării

Remarcile sexiste la adresa unei jurnaliste, i-ar putea aduce demiterea unui ministrului sârb al Apărării (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Bratislav Gasici a declanşat un scandal în cursul unei întâlniri cu un grup de jurnalişti desfăşurată duminică. În timp ce o ziaristă a postului tv B92 se aplecase pentru a nu sta în în faţa camerelor de luat vederi, ministrul sârb al Apărării a afirmat: "Îmi plac jurnalistele care se aşează în genunchi atât de uşor".

Ulterior, Gasici a prezentat scuze: "Cu toată sinceritatea, îmi pare rău pentru acest comportament ruşinos şi scandalos".

Declaraţiile au atras critici dure la Belgrad, fiind catalogate drept sexiste.

"Nu este vorba doar de remarci sexiste, ci de o poziţie cu caracter politic. Ministrul Apărării a arătat destul de clar cum preferă să se raporteze jurnaliştii la el şi la Guvernul pe care îl conduce. Preferă ca jurnaliştii să stea în genunchi în faţa puterii executive", a reacţionat postul tv B92.

"Bratislav Gasici nu mai poate rămâne ministru al Apărării după o astfel de jignire", a declarat premierul Aleksandr Vucici, fără a preciza dacă îl va demite sau îi va cere demisia.

"Nu există nicio scuză pentru astfel de afirmaţii. A procedat bine că a prezentat scuze, dar nu este suficient", a adăugat Vucici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici