Un român a violat şi ucis o italiancă, la Roma

Românul în vârstă de 24 de ani, acuzat că ar fi bătut, violat şi ucis la Roma o italiancă de 47 de ani, soţia unui ofiţer de marină, a fost arestat de Poliţia italiană.

14 afișări
Imaginea articolului Un român a violat şi ucis o italiancă, la Roma

Un român a violat şi ucis o italiancă, la Roma

Potrivit site-ului rainews24, italianca a fost bătută, violată şi apoi aruncată într-un şanţ, în zona Tor di Quinto, din Roma, marţi seară, femeia murind ulterior la spital.

Conform anchetatorilor, femeia, Giovanna Reggiani, a fost violată, bătută şi aruncată într-un şanţ, ea fiind abordată de un bărbat, un tânăr român de 24 de ani, când ieşea din gara Tor di Quinto şi se întorcea acasă. Femeia s-a apărat cu disperare, potrivit anchetatorilor.

Poliţia l-a arestat deja pe presupusul autor al crimei, un român de 24 de ani, care a fost prins de agenţi ai Comisariatului Ponte Milvio. În baraca în care stătea bărbatul, au fost găsite obiecte personale ale victimei. Martori oculari, printre care o tânără româncă, au declarat anchetatorilor că l-au văzut pe bărbat cărând-o în spate pe femeia aproape moartă şi aruncând-o într-un şanţ.

După ce a fost jefuită, violată şi bătută cu sălbăticie, femeia a fost aruncată dezbrăcată într-un şănţuleţ, la mică distanţă de gară.

Dusă la spitalul Sant'Andrea, în stare gravă, femeia nu a mai putut fi salvată, ea murind miercuri dimineaţă.

După descoperirea victimei, anchetatorii au declanşat cercetările şi au descoperit câţiva martori care au indicat adresa presupusului asasin, acesta găsindu-se încă la mică distanţă de locul unde a fost descoperită femeia agresată.

Presupusul criminal, Nicolae Romulus Mailat, nu avea antecedente penale, însă există suspiciuni că el ar folosi o identitate falsă, după ce anchetatorii i-au luat amprentele. Aceştia au dispus ca joi să fie făcută necropsia cadavrului.

Consiliul de Miniştri de la Roma s-a reunit în regim de urgenţă, în cursul serii de miercuri, pentru a discuta pe tema situaţiei create după comiterea crimei, relatează presa italiană în ediţie electronică.

Eugen Terteleac, preşedintele Ligii românilor din Italia a declarat miercuri seara pentru MEDIAFAX, că regretă incidentul produs şi a adăugat referindu-se la proiectul de lege privind expulzarea cetăţenilor comunitari care reprezintă un pericol pentru societatea italiană, adoptat recent, că nu este un document îndreptat împotriva românilor, ci împotriva criminalităţii.

Primarul Romei, Walter Veltroni, şi-a exprimat, miercuri, nemulţumirea profundă faţă de agresarea unei femei de către un bărbat român, după ce aceasta a decedat la spital, relatează Agenzia Giornalistica Italia, în pagina electronică.

"Din iunie şi până în prezent au avut loc diferite incidente, care atestă schimbarea atmosferei oraşului. Atacul asupra ciclistului, care apoi a murit, incidentul cu Toratore, cel de la consiliul orăşenesc, violarea unei femei. Iar acum acest ultim incident îngrozitor", a subliniat Veltroni.

"Aceştia nu sunt imigranţi veniţi aici ca să trăiască, ci o tipologie care are crima drept caracteristică principală. Nu vreau să generalizez împotriva unui singur stat: persoana care a anunţat infracţiunea a fost într-adevăr o româncă. Dar nu mă pot abţine să nu spun că atunci când 75 la sută dintre cei arestaţi provin dintr-o singură ţară şi toate incidentele au acelaşi mobil (agresiunea, apoi furtul, violul şi crima), există o problemă, care nu are legătură numai cu Roma, ci şi cu alte oraşe mari. În lipsa unor măsuri urgente, există riscul unui val de xenofobie ca acela de ieri din Madrid", a declarat Veltroni.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici