România, solidară cu Grecia şi Turcia, după cutremurul din Marea Egee

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, şi-a exprimat solidaritatea cu Turcia şi Grecia, după cutremurul care a avut loc, vineri, în Marea Egee, în urma căruia au murit cel puţin 12 oameni şi alte sute au suferit răni, conform ultimului bilanţ.

425 afișări
Imaginea articolului România, solidară cu Grecia şi Turcia, după cutremurul din Marea Egee

România, solidară cu Grecia şi Turcia, după cutremurul din Marea Egee

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a postat pe Twitter, că transmite condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti şi regrete pentru pierderile materiale suferite.

„Ne solidarizăm cu Turcia şi Grecia după cutremurul puternic care a lovit ambele ţări astăzi (vineri – n.r.). Transmitem sincere condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti şi regrete pentru pagubele materiale suferite. Dorim o recuperare rapidă a celor răniţi”, a scris Aurescu.

Bilanţul provizoriu din Turcia este de cel puţin 12 morţi şi 419 răniţi, a anunţat Departamentul turc pentru Situaţii de Urgenţă (AFAD). Pe Insula elenă Samos, doi adolescenţi au murit după prăbuşirea unui zid.

Echipele de salvare continuă căutările pentru scoaterea persoanelor rămase blocate sub dărâmături în oraşul turc Izmir. Până în acest moment, au fost salvate 70 de persoane.

Un cutremur de suprafaţă de 7,0 grade a avut loc vineri în Marea Egee, în apropierea Insulei Samos (Grecia), conform Institutului american de Geofizică (USGS). Seismul a avut loc la adâncimea de doar 10 kilometri. Potrivit autorităţilor din Grecia şi Turcia, cutremurul a avut magnitudinea de 6,7 grade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici