Rusia a confundat un tractor distrus cu un tanc Leopard-2

Armata Rusiei a revendicat un premiu lovit în Ucraina: tancul de luptă Leopard-2 de fabricaţie germană. Dar bloggerii militari ruşi naţionalişti au spus că raportul de succes al Moscovei nu este exact.

1912 afișări
Imaginea articolului Rusia a confundat un tractor distrus cu un tanc Leopard-2

Mediafax Foto

Rusia a susţinut că a capturat un tanc german Leopard-2 în timpul conflictului din estul Ucrainei, dar fotografiile publicate arată de fapt un tractor distrus.

Experţii militari au spus că vehiculul prezentat de Rusia este un tractor agricol modificat pentru a semăna cu un tanc, transmite SCMP.

Această dezinformare face parte dintr-o campanie de propagandă menită să slăbească sprijinul occidental pentru Ucraina.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunţat anterior distrugerea a opt tancuri de luptă Leopard, printre altele, într-o declaraţie neobişnuit de detaliată care raporta despre presupusele pierderi atât din partea Rusiei, cât şi a Ucrainei.

El a spus că Ucraina a pierdut 3.715 oameni în trei zile, precum şi 52 de tancuri şi 207 vehicule blindate. Rusia a pierdut 71 de soldaţi şi 210 au fost răniţi. Rusia a pierdut 15 tancuri ruseşti şi nouă vehicule blindate, a spus el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici