Rusia a expulzat un diplomat suedez, după o măsură similară a Suediei

Ministerul rus de Externe a decis, marţi, expulzarea unui diplomat suedez, ca reacţie la o măsură similară a Guvernului de la Stockholm, informează cotidianul The New York Times.

182 afișări
Imaginea articolului Rusia a expulzat un diplomat suedez, după o măsură similară a Suediei

Rusia a expulzat un diplomat suedez, după o măsură similară a Suediei (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Măsura a fost luată ca reacţie la o acţiune neprietenoasă faţă de un diplomat rus din Stockholm", a comunicat Ministerul rus de Externe.

Moscova nu a oferit detalii despre diplomatul expulzat de Suedia.

"Guvernul de la Stockholm poartă întreaga responsabilitate pentru consecinţele acestei provocări", subliniază diplomaţia rusă.

Johan Tegel, purtătorul de cuvânt al Ministerului suedez de Externe, a confirmat că autorităţile ruse au expulzat un angajat al ambasadei Suediei din Moscova.

"Înţelegem că Rusia consideră această măsură o reacţie la cererea noastră adresată unui angajat al ambasadei ruse de a părăsi Suedia. Guvernul de la Stockholm a aluat această decizie după ce s-a descoperit că acest angajat al ambasadei Rusiei s-a implicat în activităţi incompatibile cu prevederile Convenţiei de la Viena", a comunicat MAE suedez.

În martie, Serviciul suedez de securitate (SAPO) a acuzat Rusia că foloseşte o treime din personalul diplomatic din Suedia pentru activităţi de spionaj.

Relaţiile dintre Rusia şi Suedia s-au deteriorat în ultimul an, din cauza crizei ucrainene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici