Rusia a semnat un acord strategic pentru investiţii masive în sectorul petrolier din Iran

Rusia şi Iranul au semnat un acord strategic de cooperare în industria petrolului şi gazelor, Moscova urmând să facă investiţii de 40 de miliarde de dolari în industria energetică iraniană, în contextul sancţiunilor occidentale care vizează exporturile ruse de petrol.

9669 afișări
Imaginea articolului Rusia a semnat un acord strategic pentru investiţii masive în sectorul petrolier din Iran

Acordul a fost semnat în contextul vizitei preşedintelui rus, Vladimir Putin, la Teheran, unde se întâlneşte cu omologii săi din Iran şi Turcia, Ebrahim Raisi şi Recep Tayyip Erdogan.

Compania rusă Gazprom urmează să facă investiţii de 40 de miliarde de dolari în industria petrolieră din Iran, în virtutea contractului semnat cu Grupul Naţional de Petrol din Iran (NIOC), potrivit agenţiei IRNA, citată de publicaţia italiană Il Fatto Quotidiano.

"Este vorba de cea mai mare investiţie din istoria petrolieră a Iranului şi include investiţii pentru dezvoltarea zăcămintelor de gaz North Pars şi a şase zăcăminte petroliere", a declarat directorul general al companiei NIOC, precizând că Teheranul are nevoie de investiţii de 160 de miliarde de dolari pentru creşterea producţiei.

Intensificarea relaţiilor comerciale între Rusia şi Iran intervine în contextul sancţiunilor impuse de Grupul G7 şi de Uniunea Europeană asupra exporturilor de petrol din Rusia, ca reacţie la războiul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici