Rusia avertizează Washingtonul că „se joacă cu focul” în privinţa Taiwanului. Ce a declarat ministrul rus de externe, Lavrov

  • Rusia a acuzat sâmbătă Statele Unite că „se joacă cu focul” în jurul Taiwanului
  • China a declarat că va insista să lucreze pentru „reunificarea paşnică” cu insula guvernată democratic şi s-a angajat să ia măsuri ferme pentru a se opune oricărei interferenţe externe
  • Tensiunile dintre Washington şi Beijing au crescut după vizita neanunţată din luna august la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor SUA, Nancy Pelosi
15857 afișări
Imaginea articolului Rusia avertizează Washingtonul că „se joacă cu focul” în privinţa Taiwanului. Ce a declarat ministrul rus de externe, Lavrov

Sursa foto: MediafaxFoto

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a pledat în discursul susţinut la Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru stoparea interferenţelor externe promovate de SUA în problemele interne ale altor state.

"Statele Unite se joacă cu focul în jurul Taiwanului. Pe lângă asta, promit sprijin militar Taipeiului", a declarat Lavrov.

Preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său chinez Xi Jinping au stabilit la începutul anului un parteneriat „fără limite”, prin care vor colabora împotriva Occidentului.

Principalul reprezentant al diplomaţiei ruseşti nu este singurul care împărtăşeşte aceeaşi părere. Preşedintele Putin susţine în mod explicit China faţă de Taiwan.

„Aderăm cu fermitate la principiul << O singură China >>. Condamnăm provocările Statelor Unite şi ale sateliţilor lor în strâmtoarea Taiwan”, a declarat Putin săptămâna trecută.

China acuză Statele Unite că dau speranţe false Taiwanului şi îi subminează autoritatea în regiune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici