Rusia: Declaraţiile SUA în privinţa Siriei demonstrează că Washingtonul susţine terorismul

Sergei Ryabkov, ministrul adjunct de Externe al Rusiei, a declarat joi că Rusia este indignată de tonul ameninţător al ultimelor declaraţii ale Statelor Unite în privinţa Siriei, privindu-le drept un echivalent al susţinerii terorismului, informează site-ul agenţiei Reuters.

2602 afișări
Imaginea articolului Rusia: Declaraţiile SUA în privinţa Siriei demonstrează că Washingtonul susţine terorismul

Rusia: Declaraţiile SUA în privinţa Siriei demonstrează că Washingtonul susţine terorismul

Sergei Ryabkov a făcut referire la o declaraţie făcută de John Kirby, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, care a afirmat miercuri că Rusia are interese în stoparea violenţelor din Siria pentru că extremiştii ar putea exploata vidul de putere existent în zone din teritoriul sirian pentru a lansa atacuri "împotriva intereselor ruse şi poate chiar asupra oraşelor din Rusia".

"Nu putem interpreta aceste declaraţii drept altceva decât că actuala administraţie americană susţine de fapt terorismul", a afirmat Ryabkov.

"Aceste invitaţii subtil deghizate de a folosi terorismul drept o armă împotriva Rusiei, demonstrează profunzimile politice la care se pretează actuala administraţie a SUA în cadrul abordării conflictului din Orientul Mijlociu, în special în Siria", a adăugat acesta.

Oficialii americani au declarat miercuri că oficialii din cadrul administraţiei lui Barack Obama au început să ia în considerare răspunsuri mai dure în privinţa asalturilor Guvernului sirian, susţinut de Rusia, inclusiv opţiunile militare, în situaţia în care tensiunile în ascensiune cu Moscova diminuează speranţele unei soluţii diplomatice.

Ryabkov a fost citat de presa rusă, declarând că Moscova nu întrevede o alternativă în planul original dintre statul rus şi SUA de ajunge la un acord de încetare a focului în Siria, iar Washingtonul ar trebui să se concentreze la implementarea acestui armistiţiu.

El a afirmat că până şi planul armistiţiului de şapte zile propus de SUA era inacceptabil, iar Moscova a propus în schimb "o pauză umanitară de 48 de ore" în Alep.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici