Rusia nu intenţionează să atace poziţii din Libia care sunt sub control ISIS

Rusia nu intenţionează să lanseze operaţiuni împotriva poziţiilor din Libia ale reţelei teroriste Stat Islamic, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de presa italiană.

1317 afișări
Imaginea articolului Rusia nu intenţionează să atace poziţii din Libia care sunt sub control ISIS

Rusia nu intenţionează să atace poziţii din Libia care sunt sub control ISIS recuperaţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Întrebat dacă există vreun plan pentru atacarea poziţiilor din nordul Libiei ale reţelei teroriste Stat Islamic, Lavrov a afirmat: "Nu avem un astfel de plan. Nu am avut nicio solicitare în acest sens din partea Guvernului libian".

Şeful diplomaţiei ruse a făcut aceste declaraţii în cursul unei vizite în Italia.

Rusia a iniţiat, la sfârşitul lunii septembrie, raiduri aeriene asupra poziţiilor din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic.

Organizaţia teroristă Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria - SIIS/ Stat Islamic în Irak şi Levant - SIIL) ocupă regiuni din Siria, Irak, nordul Egiptului şi nordul Libiei, unde a proclamat un "califat".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici