Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare în Transnistria

Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri seara că trupele sale au dublat, în 2014, numărul exerciţiilor militare în Transnistria, forţele ruse din regiune participând la peste 800 de activităţi militare, potrivit site-ului oficial Mil.ru.

1492 afișări
Imaginea articolului Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare în Transnistria

Rusia şi-a intensificat exerciţiile militare în Transnistria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Numărul exerciţiilor pentru pregătirea specială, tactică şi de atac, efectuate de trupele ruse în regiunea transnistreană (OGRB PRRM), a crescut de peste două ori, în comparaţie cu anul trecut. Astfel, militarii au efectuat peste 800 de exerciţii militare", informează ministerul rus pe site-ul său.

Ministerul menţionează că au fost efectuate "aproximativ 300 de exerciţii practice pentru conducerea vehiculelor blindate şi peste 70 de exerciţii pentru prevenirea şi combaterea terorismului".

"De asemenea, în noiembrie a fost inaugurat un nou tancodrom cu suprafaţa de peste zece kilometri pătraţi", potrivit site-ului Mil.ru.

Moscova afirmă că a introdus, în 2014, un curs intensiv de "limbă moldovenească" pentru militarii ruşi aflaţi în Transnistria.

"În acest an, în componenţa forţelor ruse de menţinere a păcii au intrat peste 400 de militari ruşi", adaugă Ministerul rus al Apărării.

Republica Moldova, o ţară în care majoritatea populaţiei vorbeşte limba română, are în partea de est o zonă locuită de minorităţi ruse şi ucrainene - Transnistria. Această regiune s-a despărţit de Chişinău, cu susţinerea Moscovei, în urma unui război, în 1992, după un an de la dezmembrarea fostei Uniuni Sovietice, însă independenţa acesteia nu a fost recunoscută de nicio ţară.

Rusia menţine, de atunci, militari în regiune, împotriva voinţei Guvernului moldovean şi în pofida unui angajament asumat în 1999 de a le retrage.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici