Rusia spune că investighează presupusa utilizare de arme chimice de către Ucraina

Comitetul de stat rus de anchetă a declarat luni că examinează presupusa utilizare de arme chimice de către forţele ucrainene în apropierea oraşelor Soledar şi Bakhmut, potrivit Reuters.

1425 afișări
Imaginea articolului Rusia spune că investighează presupusa utilizare de arme chimice de către Ucraina

Rusia spune că investighează presupusa utilizare de arme chimice de către Ucraina

Ministerul ucrainean al Apărării nu a răspuns la solicitările de comentarii cu privire la această acuzaţie venită din partea Rusiei, cum că s-ar fi utilizat arme chimice în apropierea oraşelor Soledar şi Bakhmut.

Comitetul de anchetă a declarat că Republica Populară Doneţk a raportat utilizarea de arme chimice de către dronele ucrainene în apropierea celor două localităţi.

„Ca urmare, militarii forţelor armate ruse se confruntă cu o deteriorare a stării de sănătate şi cu simptome caracteristice de otrăvire”, a precizat Comitetul, fără a oferi detalii sau a numi presupusa substanţă.

De la începutul invaziei sale, în urmă cu aproape un an, Rusia a avertizat în repetate rânduri că Ucraina s-ar putea pregăti să folosească arme neconvenţionale, inclusiv arme biologice sau o bombă radioactivă murdară. Niciun astfel de atac nu s-a materializat.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au respins aceste acuzaţii, dar le-au văzut ca pe un posibil preludiu la un atac „sub steag fals”, ceea ce înseamnă că Rusia ar putea recurge ea însăşi la astfel de tactici, dar ar căuta să dea vina pe Ucraina. Rusia a respins această afirmaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici