Rusia spune că un acord este "posibil" în cazul exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră

Negocierile dintre Rusia, Turcia, Ucraina şi Naţiunile Unite pe tema exporturilor de cereale ucrainene vor continua după ce discuţiile de miercuri de la Istanbul au furnizat unele elemente ale unui posibil acord, a declarat Ministerul rus de Externe.

374 afișări
Imaginea articolului Rusia spune că un acord este "posibil" în cazul exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră

Rusia, Ucraina, Turcia şi Naţiunile Unite urmează să semneze săptămâna viitoare un acord care vizează reluarea exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră, a declarat miercuri ministrul turc al apărării, Hulusi Akar, după discuţii, conform Reuters.

"Într-adevăr, a existat o discuţie substanţială pe această temă", a declarat joi Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, reporterilor.

"Este posibil să se fi formulat unele elemente ale unui posibil acord pe care Rusia, Ucraina şi Turcia îl discută acum în capitalele lor prin intermediul departamentelor lor militare", a spus ea.

O dată preliminară pentru următoarea reuniune cvadripartită este 20 sau 21 iulie, a anunţat joi agenţia rusă de presă RIA, citând o sursă familiarizată cu situaţia. Nu mai există obstacole semnificative în calea semnării acordului, a adăugat sursa respectivă.

Potrivit Ministerului turc al Apărării, data următoarei întâlniri nu este încă clară.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat că a fost făcut un "pas înainte" în vederea relansării exporturilor de cereale ucrainene, dar a avertizat că "va fi nevoie acum de mai multă muncă tehnică pentru a materializa progresul de astăzi".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici