Ruşii se vor confrunta cu un proces mai lung pentru a obţine vize în UE. Cât vor plăti în plus

Uniunea Europeană propune ca cetăţenii ruşi să obţină vize mai greu şi să fie mai scumpe.

1247 afișări
Imaginea articolului Ruşii se vor confrunta cu un proces mai lung pentru a obţine vize în UE. Cât vor plăti în plus

Ruşii care doresc să intre în UE se vor confrunta cu un proces de solicitare mai lung şi cu o creştere a taxelor de la 35 euro la 80 de euro, potrivit BBC.

Acest lucru ar trebui să continue atâta timp cât Moscova îşi duce războiul de agresiune împotriva Ucrainei, a declarat Comisia Europeană.

Mai mult de un milion de ruşi au călătorit în ţările UE de la invazia Ucrainei din februarie.

Margaritis Schinas, un vicepreşedinte al Comisiei Europene, a declarat că Rusia a "subminat complet" încrederea pe care se baza actualul acord UE-Rusia privind vizele.

În temeiul acestui acord, ruşii s-au bucurat timp de 15 ani de un proces simplificat de obţinere a vizelor UE.

Conform propunerilor, cetăţenii ruşi se vor confrunta cu:

  • taxe mai mari, de 80 de euro în loc de 35 euro
  • un proces de solicitare mai lung
  • restricţii privind vizele cu intrări multiple
  • o listă mai lungă de documente necesare

Separat, Comisia Europeană propune ca statele membre să refuze să recunoască paşapoartele ruseşti eliberate în Ucraina ocupată.

"Ruşii nu ar trebui să aibă acces uşor în Uniunea Europeană, iar călătoria în UE în calitate de turist nu este un drept al omului", a declarat comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici