Şapte angajaţi ai unei închisori din Brazilia au fost luaţi ostatici de deţinuţi

Deţinuţii unei închisori din statul Parana, în sudul Braziliei, s-au revoltat luni şi au luat ostatici şapte membri ai personalului penitenciarului, a anunţat presa braziliană, citând Ministerul Justiţiei.

159 afișări
Imaginea articolului Şapte angajaţi ai unei închisori din Brazilia au fost luaţi ostatici de deţinuţi

Şapte angajaţi ai unei închisori din Brazilia au fost luaţi ostatici de deţinuţi (Imagine: Bogdan Baraghin/Arhiva Mediafax Foto)

Autorităţile au declarat că unul dintre cei şapte ostatici, rănit uşor, a fost eliberat de deţinuţii care s-au revoltat în închisoarea Maringa, la 600 de kilometri est de Sao Paulo.

Aceasta este a doua revoltă produsă în mai puţin de două luni în această închisoare în care sunt deţinute 636 de persoane.

Potrivit portalului de ştiri G1, poliţia militară a început negocierile cu deţinuţii.

În ultimele cinci luni, 23 de revolte au avut loc în închisorile statului Parana, potrivit datelor oficiale citate de postul de televiziune Globo. Cinci deţinuţi au fost asasinaţi, dintre care doi au fost decapitaţi, în cursul unei revolte în august în închisoarea Cascavel.

Închisorile braziliene au în prezent circa 563.000 de deţinuţi, a patra populaţie carcerală din lume după cea a Statelor Unite, Chinei şi Rusiei, potrivit organizaţiei locale a Amnesty International, care se bazează pe cifrele ce erau disponibile în mai.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici