Sarah Palin adoptă retorica nucleară împotriva lui Vladimir Putin

Fosta candidată la vicepreşedinţia Statelor Unite Sarah Palin l-a sfătuit duminică, în stilul său, pe preşedintele Barack Obama să adopte o strategie mai fermă faţă de omologul său rus Vladimir Putin în criza ucraineană.

1902 afișări
Imaginea articolului Sarah Palin adoptă retorica nucleară împotriva lui Vladimir Putin

Sarah Palin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Singurul lucru care îl poate opri pe un tip rău cu o armă nucleară este un tip bun cu o armă nucleară", a declarat ea la încheierea unei conferinţe a mişcării conservatoare americane (CPAC), în apropiere de Washington.

Fraza este o reproducere a faimosului slogan al grupului de lobby în favoarea armelor de foc din Statele Unite, National Rifle Association (NRA): "singurul lucru care îl poate opri pe un tip rău cu o armă este un tip bun cu o armă".

Declaraţia, rostită în mijlocul unui dicurs plin de jocuri de cuvinte şi glume, a declanşat ovaţii în picioare din partea miilor de participanţi.

Sarah Palin a luat în derâdere administraţia lui Barack Obama pentru că l-a ameninţat pe preşedintele rus cu un "telefon şi un stilou".

Fost guvernator al statului Alaska, fără funcţie politică din 2009, ea a fost aleasă, spre surpriza generală, de John McCain drept candidatul republican la vicepreşedinţie în 2008.

Ea s-a lansat de atunci într-o carieră de televiziune şi a rostit discursuri în întreaga ţară.

În 2010, Sarah Palin a participat cu toată familia la un serial de tip reality show intitulat "Alaska lui Sarah Palin", difuzat de TLC. Ea este în prezent comentatoare politică la postul de ştiri conservator Fox News.

Palin va lansa la 3 aprilie o nouă emisiune, "Amazing America", pe un post de televiziune specializat în tir, vânătoare şi pescuit, Sportsman Channel.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici