Şase creştini şi un poliţist, ucişi într-un atac în estul Egiptului

Şase egipteni creştini şi un poliţist au fost ucişi, miercuri seara, în oraşul egiptean Nagaa Hamadi (est), după ce trei necunoscuţi au deschis focul asupra mulţimii pe o stradă comercială a oraşului, în Ajunul Crăciunului copt.

14 afișări

Alţi nouă creştini de confesiune coptă au fost răniţi în acest atac, afirmă surse egiptene citate de agenţia oficială MENA.

Trei necunoscuţi, aflaţi la bordul unui autovehicul, au deschis focul asupra creştinilor într-un cartier comercial, în timp ce aceştia se aprovizionau pentru a sărbători Crăciunul, celebrat de copţi pe 7 ianuarie.

Potrivit unor martori, atacul a avut loc în faţa bisericii principale din Nagaa Hamadi, la ieşirea creştinilor copţi de la o sliujbă susţinută la miezul nopţii.

Potrivit versiunii oficiale a serviciilor de securitate, "primele elemente ale anchetei indică faptul că principalul atacator ar fi un locuitor al oraşului care se numeşte Mohamed Ahmed Hussein (musulman), cunoscut de poliţie".

Incidentul armat ar putea avea legătură, potrivit serviciilor de securitate, cu răpirea la începutul lui noiembrie a unei fetiţe musulmane în vârstă de şapte ani de către un tânăr copt, care ar fi agresat-o sexual. Cazul, care a avut loc la Farchut, lângă Nagaa Hamadi, a provocat furia musulmanilor, care au incendiat case şi farmacii aparţinând copţilor din această localitate.

Comunitatea coptă acuză de peste 20 de ani un tratament discriminatoriu. Ei afirmă că nu au acces la anumite funcţii importante în cadrul forţelor armate, poliţiei, justiţiei sau universităţilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici