Şase militari, dintre care patru cetăţeni americani, răniţi într-un atac cu bombă în Egipt

Şase militari, dintre care patru cetăţeni americani, au fost răniţi în două explozii produse în nord-estul Egiptului, potrivit unor reprezentanţi din Pentagon, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

258 afișări
Imaginea articolului Şase militari, dintre care patru cetăţeni americani, răniţi într-un atac cu bombă în Egipt

Şase militari, dintre care patru cetăţeni americani, răniţi într-un atac cu bombă în Egipt (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Atacul a avut loc joi în nord-estul provinciei Sinai, cele două explozii fiind provocate de dispozitive explozive improvizate, anunţă Pentagonul.

Membrii Forţei multinaţionale de Control (MFO - Multilateral Force and Observers) au fost transportaţi "pe cale aeriană la o unitate medicală unde primesc tratament pentru rănile lor care nu le pun în pericol vieţile", a specificat căpitanul Jeff Davis.

Cei patru militari americani au fost răniţi în cea de-a doua explozie în timp ce încercau să-i ajute pe cei răniţi în prima explozie, potrivit maiorului Roger Cabiness. El a precizat că Pentagonul manifestă în continuare îngrijorare faţă de deteriorarea condiţiilor de securitate în zona respectivă.

"Ne întrebăm ce măsuri suplimentare sunt necesare pentru consolidarea forţelor de securitate. Acestea includ şi furnizarea echipamentelor suplimentare, dacă va fi cazul", a declarat Cabiness citat de Reuters.

Atacul nu a fost revendicat de nicio grupare, dar, de la destituirea din funcţia de preşedinte al Egiptului a lui Mohamed Morsi din data de 3 iulie 2013, organizaţiile teroriste şi-au intensificat atacurile împotriva poliţiştilor şi militarilor, în condiţiile în care noua conducere încearcă să combată opoziţia islamistă. Cele mai multe atentate sunt comise de gruparea radicală Provincia Sinai, filiala egipteană a organizaţiei teroriste Stat Islamic (SI).

Pe data de 24 august, doi poliţişti au murit şi alţi 24 au fost răniţi, într-o explozie produsă în nordul Egiptului, într-un presupus atac terorist.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici