Scholz cere accelerarea acţiunilor de reducere a poluării şi mai multă solidaritate

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a pledat, la Conferinţa ONU pe tema modificărilor climatice (COP27), pentru acţiuni internaţionale de reducere a emisiilor poluante şi pentru intensificarea solidarităţii internaţionale în sensul ajutării naţiunilor sărace afectate de încălzirea globală.

171 afișări
Imaginea articolului Scholz cere accelerarea acţiunilor de reducere a poluării şi mai multă solidaritate

UPDATE: Scholz cere accelerarea acţiunilor de reducere a poluării şi mai multă solidaritate

"Primul nostru obiectiv este să stabilim un program solid de reducere a emisiilor poluante, un program de lucru, cu măsuri concrete de reducere a poluării. Abia apoi vom putea reuşi să depăşim vârful emisiilor poluante cel târziu în 2025, iar ulterior să înjumătăţim emisiile poluante în 2030", a declarat Olaf Scholz, conform unui comunicat al Guvernului de la Berlin vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"În al doilea rând, cerem mai multă solidaritate internaţională cu statele afectate de schimbările climatice. Suntem pregătiţi să le susţinem mai mult", a subliniat Scholz în discursul rostit la Conferinţa pe tema schimbărilor climatice (COP27), organizată de Naţiunile Unite în staţiunea egipteană Sharm El-Sheikh, amintind că în ultimii trei ani Germania a avut contribuţii anuale de 5,3 miliarde de euro.

Cancelarul Germaniei propune crearea unui "club climatic" care să contribuie la transformarea industrială în sensul neutralităţii climatice.

"Germania intenţionează să devină rapid neutră din punct de vedere climatic la nivel industrial", a insistat Olaf Scholz, pledând pentru tranziţia spre vehicule electrice şi pentru utilizarea de substanţe mai ecologice în sectorul chimic şi siderurgic.

De asemenea, liderul de la Berlin a pledat pentru ajutarea statelor din Asia, Africa şi America de Sud să atingă un nivel tehnologic mai înalt.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
germania,
onu,
climă

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici