Scholz i-a cerut lui Putin o soluţie diplomatică în Ucraina/Putin a denunţat susţinerea Occidentului

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a discutat, vineri, cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, cerându-i să găsească urgent o soluţie diplomatică pentru oprirea războiului din Ucraina, în timp ce liderul de la Moscova a catalogat drept "distructivă" susţinerea militară a Occidentului pentru Kiev.

2052 afișări
Imaginea articolului Scholz i-a cerut lui Putin o soluţie diplomatică în Ucraina/Putin a denunţat susţinerea Occidentului

Sursa foto: Profimedia

"Cancelarul german Olaf Scholz a discutat telefonic cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin. Conversaţia de aproximativ o oră a fost dedicată războiului rus de agresiune în Ucraina şi efectelor acestuia. Cancelarul a condamnat în special raidurile aeriene asupra infrastructurii civile din Ucraina şi a evidenţiat determinarea Germaniei de a susţine Ucraina pentru a avea dreptul de apărare de agresiunea rusă", anunţă Guvernul Germaniei într-un comunicat postat pe site-ul propriu şi vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

"Cancelarul Germaniei a insistat ca preşedintele Rusiei să găsească urgent o soluţie diplomatică, inclusiv în scopul retragerii trupelor ruse", subliniază Guvernul de la Berlin. Discuţiile au vizat şi criza alimentară internaţională, asociată invaziei militare ruse în Ucraina, cei doi lideri evocând importanţa Acordurilor privind exporturile de cereale pe Marea Neagră. "Cancelarul german şi preşedintele Rusiei au convenit să menţină contactele", precizează Guvernul de la Berlin.

Potrivit Kremlinului, citat de site-ul Tagesschau.de, Vladimir Putin i-a spus lui Olaf Scholz că bombardamentele ruse asupra infrastructurii din Ucraina sunt "necesare" şi a catalogat drept "distructivă" susţinerea militară oferă de Occident. "Trebuie subliniat că forţele ruse au evitat mult timp atacurile cu rachete de mare precizie asupra unor obiective din Ucraina, dar, în contextul atacurilor provocatoare ale Kievului, aceste acţiuni au devenit necesare şi inevitabile. De asemenea, preşedintele Putin a atras atenţia asupra politicii distructive a statelor occidentale, inclusiv a Germaniei, de a susţine cu armament regimul de la Kiev şi de a instrui militari ucraineni", a transmis Kremlinul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici