SDF: Voluntari americani, britanici, germani participă la luptele împotriva Turciei în Siria

Voluntari din state occidentale participă alături de insurgenţii kurzi sirieni la luptele împotriva forţelor armate turce în regiunea Afrin, a declarat un oficial din cadrul grupării Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă de miliţii kurde şi arabe, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.

1357 afișări
Imaginea articolului SDF: Voluntari americani, britanici, germani participă la luptele împotriva Turciei în Siria

SDF: Voluntari americani, britanici, germani participă la luptele împotriva Turciei în Siria

"A existat o dorinţă din partea combatanţilor străini care au luptat la Raqqa şi care luptă în (provincia) Deir al-Zor, să meargă în Afrin", a declarat Redur Xelil, un oficial de rang înalt al SDF,, făcând referire la cetăţeni străini care au luptat alături de rebelii sirieni împotriva militanţilor reţelei teroriste Stat Islamic.

Oficialul a refuzat să spună când au ajuns voluntarii străini în regiunea Afrin, dar a precizat că este vorba de "zeci" de persoane. "Vor lupta împotriva invaziei turceşti", a adăugat Xelil.

"Sunt americani, britanici, germani, naţionalităţi diferite din Europa, Asia şi America", a mai completat oficialul SDF.

Armata turcă a lansat vineri o operaţiune împotriva poziţiilor militare kurde din regiunea siriană Afrin, riscând riposta Siriei. Ankara consideră grupările kurde siriene drept afiliate mişcării insurgente separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici