Se prefigurează o luptă între Donald Trump şi Bernie Sanders pentru Casa Albă. Democratul a câştigat în Nevada

  • Bernie Sanders a câştigat alegerile primare democrate în statul Nevada, cu un avans uriaş în faţa lui Joe Biden.
  • Acesta promite o economie care să ajute americanul de rând.
  • Următoarele alegeri primare în rândul democraţilor au loc sâmbăta viitoare, în Carolina de Sud.
1054 afișări
Imaginea articolului Se prefigurează o luptă între Donald Trump şi Bernie Sanders pentru Casa Albă. Democratul a câştigat în Nevada

Sursa foto: Profimedia

Bernie Sanders şi-a consolidat poziţia de favorit la nominalizarea candidatului democrat pentru preşedinţia Statelor Unite. Senatorul din Vermont a câştigat alegerile primare din statul Nevada, potrivit estimărilor CNN.

Astfel, după raportarea rezultatelor din 50 la sută din circumscripţii, Sanders conduce cu 46,6 la sută din delegaţii convenţiilor locale.

„Vom câştiga în toată ţara pentru că poporul american s-a săturat de un preşedinte care minte tot timpul. „Fraţi şi surori, dacă suntem uniţi, nu doar că îl vom învinge pe Trump, dar vom şi transforma această ţară. Vom avea un guvern şi o economie care să funcţioneze pentru noi toţi, nu doar pentru bogaţii care fac contribuţii la campanii”, a declarat Bernie Sanders, candidat democrat la preşedinţia SUA.

Pe locul doi în Nevada s-a clasat fostul vicepreşedinte al SUA Joe Biden, cu 19 la sută, care şi-a revenit după rezultate extrem de slabe în statele Iowa şi New Hamshire.

Următoarele alegeri primare democrate vor avea loc în statul Carolina de Sud, sâmbăta viitoare. Urmează apoi alegeri în 14 state, pe 3 martie, zi cunoscută şi ca Super Tuesday, pentru că rezultatele de atunci pot da un favorit real în lupta pentru preşedinţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici