Secretarul american al Apărării avertizează Rusia să nu intervină în "procesele democratice" din statele occidentale

Secretarul american al Apărării, Ash Carter, a avertizat Rusia să nu interfereze în "procesele democratice" din statele occidentale şi a acuzat Moscova că manifestă un comportament agresiv care are drept scop să erodeze ordinea internaţională, relatează Reuters online.

2652 afișări
Imaginea articolului Secretarul american al Apărării avertizează Rusia să nu intervină în "procesele democratice" din statele occidentale

Secretarul american al Apărării avertizează Rusia să nu intervină în "procesele democratice" din statele occidentale

"Nu căutăm să avem un inamic în Rusia. Însă să nu fac cineva greşeala să creadă că nu ne vom apăra aliaţii, ordinea internaţională legitimă şi viitorul pozitiv pe care îl dorim cu toţii", a declarat Carter în cadrul unui discurs susţinut la Universitatea Oxford.

"Vom contracara încercările de subminare a securităţii noastre colective. Şi nu vom ignora încercările de a interfera în procesele noastre democratice", a adăugat oficialul american.

Ash Carter nu a precizat dacă se referă la atacurile electronice care au vizat organizaţiile Partidului Democrat, pe care unii oficiali şi dar şi experţi în securitate cibernetică le-au legat de hackeri care ar lucra pentru autorităţile ruse.

Moscova a negat că ar fi efectuat atacuri cibernetice în Statele Unite, preşedintele Vladimir Putin a catalogat acuzaţiile formulate împotriva Rusiei drept o încercare de a "distrage atenţia publicului".

"Nu ştiu nimic despre asta, iar la nivel statal, Rusia nu a procedat niciodată astfel", a spus Putin agenţiei de ştiri Bloomberg. Acesta a întrebat apoi dacă într-adevăr contează "cine a accesat ilegal acele informaţii", în situaţia în care "cel mai important lucru este faptul că acel conţinut a fost dezvăluit publicului".

Secretarul american al Apărării se va întâlni şi cu omologul său britanic, Michael Falcon, şi este de aşteptat ca un subiect major al discuţiei între cei doi oficiali să fie acela al necesităţii de a menţine presiunea asupra Rusiei după ce aceasta a anexat Crimeea, în 2014.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici