Şeful Pentagonului afirmă că războiul din Ucraina nu este un conflict prin intermediari SUA-Rusia

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a negat, marţi seară, că Statele Unite ar fi într-un conflict militar cu Rusia prin intermediari, şeful Pentagonului subliniind că, "în mod clar, este lupta Ucrainei".

3658 afișări
Imaginea articolului Şeful Pentagonului afirmă că războiul din Ucraina nu este un conflict prin intermediari SUA-Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

Întrebat de un jurnalist, în conferinţa de presă organizată la reuniunea internaţională din Baza militară americană Ramstein (Germania), dacă este vorba de un conflict prin intermediari între SUA şi Rusia, Lloyd Austin a declarat, potrivit CNN: "Nu. În mod clar, este lupta Ucrainei".

"Vecinii Ucrainei, aliaţii şi partenerii intensifică asistenţa pentru a se asigura că ucrainenii au tot ce le trebuie pentru a avea succes. Ucrainenii luptă pentru apărarea propriei suveranităţi", a subliniat Lloyd Austin.

Anterior, Lloyd Austin declarase că unul dintre obiectivele Statelor Unite este slăbirea capabilităţilor militare ruse. "Vrem să vedem că Rusia devine slăbită până la punctul în care nu va mai putea face lucrurile pe care le-a făcut prin invadarea Ucrainei", afirmase el.

Declaraţiile lui Lloyd Austin intervin după ce ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a avertizat că în Ucraina are loc un conflict prin intermediari între NATO şi Rusia şi că armamentul oferit de Occident Ucrainei constituie ţintă legitimă a armatei ruse. "Sigur că aceste arme sunt ţinte legitime pentru capabilităţile de atac ale armatei ruse. Nu putem vedea lucrurile altfel. Atunci când NATO este de facto într-un război prin intermediari cu Rusia, iar acest intermediar este aprovizionat cu armament, facem în război ceea ce trebuie făcut în război", a afirmat Serghei Lavrov într-un interviu acordat presei ruse, conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici