Senator american: Trimiterea avioanelor de luptă în Ucraina este „esenţială”

Senatorul american Rob Portman a declarat duminică, notează CNN, că aducerea de avioane de luptă în Ucraina, inclusiv MiG-29, este esenţială, pe măsură ce Rusia îşi intensifică atacurile asupra ţării.

10986 afișări
Imaginea articolului Senator american: Trimiterea avioanelor de luptă în Ucraina este „esenţială”

Sursa foto: Twitter/Rob Portman

„Ceea ce am auzit direct de la ucraineni este că îşi doresc foarte mult. Ei vor capacitatea de a avea un control mai bun asupra cerului pentru a le oferi o şansă de luptă”, a declarat Portman, un republican din Ohio.

Pentagonul a declarat săptămâna trecută că SUA s-au opus unui plan polonez de a transfera avioane de luptă în Ucraina „în acest moment”. Membrii NATO şi-au exprimat îngrijorarea că furnizarea de avioane de luptă Ucrainei - chiar dacă s-ar face într-un mod bilateral - ar putea fi interpretată de Rusia drept o implicare directă a alianţei în război. Consilierul pentru securitate naţională, Jake Sullivan, a declarat că SUA se concentrează pe furnizarea altor sisteme antiaeriene care ar putea ajuta ucrainenii să facă progrese.

Portman, care se află acum în Polonia, a spus că nu este sigur de ce SUA ezită să trimită aeronave de luptă, în condiţiile în care au trimis deja alte echipamente militare, inclusiv rachete antiaeriene Stinger.

„Pe măsură ce [conflictul] escaladează, ceea ce cere poporul ucrainean este doar capacitatea de a se apăra. Oferă-le capacitatea de a încerca să oprească o parte din această superioritate rusă în ceea ce priveşte puterea aeriană pentru a putea salva vieţi şi, să sperăm, pentru a se putea ajunge, ulterior, la o soluţie paşnică”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici