Serviciile secrete libaneze susţin că regimul sirian ucide intenţionat jurnalişti occidentali

Serviciile de informaţii libaneze susţin că au interceptat convorbiri care ar arăta că regimul preşedintelui sirian Bashar al-Assad ucide în mod intenţionat jurnalişti ocidentali, relatează Euronews în pagina electronică.

353 afișări
Imaginea articolului Serviciile secrete libaneze susţin că regimul sirian ucide intenţionat jurnalişti occidentali

Serviciile secrete libaneze susţin că regimul sirian ucide intenţionat jurnalişti occidentali (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Oficiali din Liban au afirmat că au interceptat convorbiri telefonice în care lideri ai armatei siriene ar fi discutat despre modul în care vor susţine că reporterii au fost ucişi în cadrul unor schimburi de focuri, scrie Euronews.

Potrivit surselor citate, au existat ordine directe de a ataca un centru de presă improvizat din oraşul Homs, unde doi jurnalişti occidentali au fost ucişi miercuri şi alţi trei au fost răniţi.

Cei doi jurnalişti ucişi miercuri la Homs, în centrul Siriei, sunt reporterul american Marie Colvin, care lucra pentru săptămânalul britanic Sunday Times, şi fotoreporterul francez Remi Ochlik, angajat al agenţiei de presă IP3 Press din Paris.

În cursul aceluiaşi atac au fost răniţi jurnalista Edith Bouvier, de la cotidianul francez Le Figaro, şi fotoreporterii Paul Conroy (Marea Britanie) şi William Daniels (Franţa).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici