Serviciul de Informaţii britanic a avertizat că un agent chinez este activ în Parlamentul Marii Britanii

Un agent al serviciilor secrete chineze este activ în Parlamentul Marii Britanii în încercarea de influenţare a procedurilor legislative, avertizează Serviciul britanic de Informaţii Interne (MI5), conform postului Sky News.

2441 afișări
Imaginea articolului Serviciul de Informaţii britanic a avertizat că un agent chinez este activ în Parlamentul Marii Britanii

Deputaţii britanici au fost înştiinţaţi de preşedintele Camerei Comunelor, sir Lindsay Loyle, că o femeie "se implică în activităţi de interferenţe politice în numele Partidului Comunist Chinez, prin interacţiuni cu parlamentari britanici". Femeia acţionează în numele unui grup de lobby politic al minorităţii chineze din Marea Britanie.

Liderul grupului Partidului Conservator din Camera Comunelor, Iain Duncan Smith, vizat de sancţiuni impuse de Beijing din cauza criticilor faţă de încălcarea drepturilor etnicilor uiguri din China, a dezvăluit că avertismentele provin de la Serviciul britanic de Informaţii Interne (MI5).

"Înţeleg că preşedintele Camerei Comunelor a fost contactat de MI5 şi avertizează deputaţii că există un agent al Guvernului chinez activ aici, în Parlament, colaborând cu un membru al Parlamentului, în mod evident pentru acţiuni subversive asupra proceselor politice de aici. În calitatea de membru al Parlamentului sancţionat de Guvernul chinez, eu cred că este o problemă gravă", a afirmat Iain Duncan Smith.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici