Shimon Peres efectuează ultima sa vizită în SUA în calitate de preşedinte

Shimon Peres urma să plece luni seara într-o vizită oficială în Statele Unite, ultima în calitate de preşedinte al Israelului, funcţie pe care o va părăsi la sfârşitul lui iulie, a anunţat Preşedinţia israeliană.

220 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres efectuează ultima sa vizită în SUA în calitate de preşedinte

Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele israelian, în vârstă de 91 de ani, considerat un "mesager al păcii", va fi primit miercuri, la Casa Albă, de preşedintele american Barack Obama.

"Campania pentru găsirea a trei israelieni răpiţi, presiunile asupra Iranului, discuţii despre situaţia de ansamblu din Orientul Mijlociu şi procesul de pace, cererea de eliberare a lui Jonathan Pollard (un spion israelian închis în Statele Unite) şi consolidarea relaţiilor israeliano-americane" vor face parte din subiectele abordate în cursul acestei întrevederi, potrivit unui comunicat al serviciilor lui Peres.

Joi, preşedintele israelian va susţine discursuri în Camera Reprezentanţilor şi în Senatul american, după care, duminică, se va întâlni, la New York, cu secretarul general al Naţiunilor Unite, apoi cu reprezentanţi ai comunităţii evreieşti din Statele Unite. După întâlnirea cu membri ai comunităţii evreieşti, Shimon Peres se va întoarce în Israel.

Reuven Rivlin, un reprezentant conservator al dreptei israeliene, a fost ales pe 10 iunie de Parlament al zecelea preşedinte al Israelului. Shimon Peres îşi va încheia mandatul pe 28 iulie şi va rămâne în istorie pentru rolul său în slujba păcii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici