Sirieni din Polonia şi România oferă ambulanţe şi medicamente unor refugiaţi în Turcia

Câţiva expatriaţi sirieni ce trăiesc în Polonia au plecat duminică de la Varşovia cu două ambulanţe de ocazie pline cu medicamente destinate unei tabere de refugiaţi din Turcia, iar pe drum li se vor alătura alte două ambulanţe cumpărate de comunitatea siriană din România.

334 afișări
Imaginea articolului Sirieni din Polonia şi România oferă ambulanţe şi medicamente unor refugiaţi în Turcia

Sirieni din Polonia şi România oferă ambulanţe şi medicamente unor refugiaţi sirieni în Turcia (Imagine: Mediafax Foto-AFP)

"Nu mai putem aştepta. Lumea întârzie să găsească o soluţie pentru poporul sirian, iar refugiaţii se află într-o situaţie dramatică", a declarat pentru AFP Imat Aldahari, în vârstă de 51 de ani, unul dintre iniţiatorii operaţiunii.

Ajutorul va fi dus în tabăra Reyhanli, una dintre cele mai importante din provincia Hatay (sudul Turciei), în apropiere de frontiera cu Siria.

"În mod oficial se vorbeşte despre un milion de refugiaţi, dar, potrivit informaţiilor noastre, există deja mai multe milioane", a adăugat el.

Imat Aldahari a participat recent la o reuniune, la Hamburg (nordul Germaniei) a Uniunii Sirienilor din străinătate, ce reuneşte membri ai diasporei siriene din Europa, în special din Germania, Spania şi România.

"Refugiaţii au nevoie de orice, dar mai înainte de toate de medicamente, alimente şi apă potabilă", a adăugat sirianul, care trăieşte de peste 20 de ani la Varşovia.

Fondurile colectate au permis cumpărarea a două ambulanţe de ocazie, pe care Imat Aldahari le duce împreună cu fiul său, Omar, în vârstă de 20 de ani, şi fiica sa Aida, în vârstă de 14 ani, amândoi născuţi în Polonia. Pe drum li de vor alătura alte două ambulanţe cumpărate de comunitatea siriană din România.

Copiii lui Imat Aldahari nu au fost niciodată în Siria. Călătoria lor va constitui subiectul unui film documentar turnat de un student de la Şcoala de Cinematografie din Katowice (sud).

"Prin aceste persoanje vrem să vorbim despre poporul sirian, pentru a sparge tăcerea ce domenşte în Polonia, în contextul în care scala conflictului este enormă", a declarat tânărul realizator Aleksander Zalewski.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici