Situaţia începe să revină la normal pe litoralul bulgăresc, în urma inundaţiilor

Situaţia începe să revină la normal în sudul litoralului bulgăresc, după inundaţiile provocate de ploile de marţi şi miercuri, dar în municipalităţile Sozopol şi Ţarevo va fi menţinută starea de urgenţă, au anunţat autorităţile bulgare.

95 afișări
Imaginea articolului Situaţia începe să revină la normal pe litoralul bulgăresc, în urma inundaţiilor

Situaţia începe să revină la normal pe litoralul bulgăresc, în urma inundaţiilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile au precizat că starea de urgenţă poate fi ridicată la Primorsko şi Biala, în condiţiile în care situaţia revine la normal, după ce ploile torenţiale de marţi şi miercuri au dus la revărsarea râurilor Diavolska şi Ropotamo, potrivit site-ul Novinite.com.

Traficul a fost reluat pe drumul principal dintre Sozopol şi Primorsko, care fusese inundat de ploile torenţiale.

În oraşul Primorsko, o staţiune turistică populară, plaja a suferit daune importante provocate de apele revărsate ale râului Diavolska, iar aeroportul a fost inundat, pentru câteva ore arătând ca un "lac", potrivit unor martori citaţi de site-ul Dariknews.bg.

Turiştii au fost evacuaţi din zeci de hoteluri, care au suferit inundaţii la parter.

În Sozopol, s-au înregistrat pagube atât la nivelul infrastructurii, cât şi al plajelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici