Socialiştii europeni susţin aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen cât mai curând posibil

Partidul Socialiştilor Europeni (PES) susţine ferm aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen cât mai curând posibil, a declarat secretarul general al PES, Philip Cordery.

458 afișări
Imaginea articolului Socialiştii europeni susţin aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen cât mai curând posibil

Socialiştii europeni susţin aderarea Bulgariei la spaţiul Schengen cât mai curând posibil

"Sunt convins că dacă (liderul Partidului Socialist Bulgar) Serghei Stanişev ar mai fi prim-ministru şi dacă Ivaylo Kalfin ar fi preşedintele Bulgariei acum, Bulgaria ar face deja parte din spaţiul Schengen", a declarat Cordery, într-un interviu pentru postul de radio Darik marţi. Cordery se află în Bulgaria pentru a-şi exprima sprijinul pentru candidaţii socialişti la alegerile prezidenţiale şi locale din 23 octombrie, informează Novinite.com.

Kalfin, care a fost ministru de Externe în Cabinetul lui Stanişev (2005-2009) este candidatul Partidului Socialist la postul de preşedinte al ţării.

În cursul vizitei sale, Cordery a subliniat că Olanda şi Finlanda, ţările care s-au opus în mod decisiv aderării Bulgariei la spaţiul Schengen, sunt conduse de formaţiuni care au legătură cu Partidul Popular European.

Miniştrii de Interne ai UE au amânat în septembrie luarea unei decizii privind aderarea României şi Bulgariei la Schengen, din cauza opoziţiei Olandei şi Finlandei, care şi-au exprimat îngrijorările privind corupţia şi crima organizată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici